• Reklam

"Dünyam başıma yıkıldı"

İzmir'de bir tıp merkezinde yine skandal bir olay yaşandı. Ayla Şahinel isimli kadının rahmin ameliyatı sırasında haberi olmadan yumurtalıkları da alındı.

"Dünyam başıma yıkıldı"
20 Ağustos 2023 - 15:14 - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 - 15:22

İzmir'de yaşanan tıp merkezi skandalı, Ayla Şahinel isimli kadının çocuk sahibi olma hayaliyle başlayan ancak büyük bir şok ile sonuçlanan trajik bir hikayeyi gündeme getirdi. Şahinel'in rahim kanseri teşhisiyle ameliyat edilirken haberi olmadan yumurtalıkları da alındı!

Rahim Kanseri İddiası 

Ayla Şahinel ve eşi, 3,5 yıl önce çocuk sahibi olmaya karar verdiklerinde gittikleri tıp merkezinde büyük bir şokla karşılaştılar. İddiaya göre uzman doktor, sadece ultrason muayenesi sonucu Ayla Şahinel'e rahim kanseri teşhisi koydu. Bu haber, çocuk sahibi olmak isteyen genç kadının geleceğiyle ilgili büyük endişelere neden oldu.

Haberi Olmadan Yumurtalıklar Alındı

Rahim kanseri teşhisiyle alelacele ameliyata alınan Ayla Şahinel'in yaşadıkları ise gerçekten şaşırtıcıydı. İddialara göre ameliyat sırasında haberi olmadan 

yumurtalıkları da alındı. Haber verilmeksizin gerçekleştirilen bu operasyon, genç kadını derin bir şok içinde bıraktı.

İkinci Doktorun Teşhisiyle Gerçek Ortaya Çıktı

Ameliyatın ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ikinci bir doktora başvuran Ayla Şahinel, daha büyük bir gerçekle yüzleşti. İkinci doktorun yaptığı tetkikler sonucunda rahim ameliyatıyla birlikte haberi olmadan yumurtalıklarının da alındığını öğrendi.

Bakanlığın Sistemine "Üst Solunum Yol Enfeksiyonu" olarak geçtiler

Skandal olaya imza atan tıp merkezi, yapılan ameliyatı bakanlığın sistemine 'üst solunum yolu enfeksiyonu kontrolü' yani ayakta tedavi olarak girmişti. Yumurtalıklardan ve rahminden olan Şahinel şikayetçi oldu.

"Hayatımı dibe indirdiler"

Ayla Şahinel, yaşadığı bu skandalın sadece fiziksel boyutuyla değil, psikolojik etkileriyle de mücadele etmek zorunda kaldığını ifade etti. Doğurganlığını ve üreme organlarını kaybetmenin verdiği travmayla baş etmeye çalışan Şahinel, hayatının alt üst olduğunu dile getirdi. Şahinel, "Doğurganlığımı, üreme organlarımı elimden aldılar benim. Hayatımı dibe indirdiler" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum