• Reklam

CHP Menemen'de sular durulacak gibi değil

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen ilçe Başkanlığı’nda kongre mesaisi başladı. CHP Menemen’de iki adayın yarışacağı bir kongre olacağı ön görülüyor.

CHP Menemen'de sular durulacak gibi değil
20 Ağustos 2023 - 15:07 - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 - 15:14
Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün Menemen İlçesi’nde delegeler sandığa gidiyor. İki isimin yarışacağı kongrede ise mevcut ilçe başkanı aday olmadı. Seçimde Hüseyin Özbey ve Sadık Tanrıverdi’nin aday oldukları biliniyor. İki adaylı yapılacak olan seçimin açılış konuşmasını ise Mevcut İlçe Başkanı Ömer Güney yaptı.

14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Menemen'de  ezici üstünlük sağladı

CHP Menemen ilçe kongresinde açılış konuşmasını yapan mevcut İlçe Başkanı Ömer Güney,“Çok heyecanlıyım. İlk günkü heyecanımı taşıyorum. Buradaki hiç kimsenin birbirini anlamadığı iki kafa mesafesinde olmadığına inanıyorum. Barışın, ortak aklın, çok seslilik ve gerçek demokrasinin dili naifliktir. Ben bu çatının altında aksi bir dili, aksi bir tutumu, ne insanı ne siyasi olarak kendisine yakıştıracak tek bir kişi dahi olmadığına inanıyorum. CHP'nin kuruluş ruhundaki gibi her birimizin Cumhuriyet ve halktan yana birer savaşçı olduğuna, birbirimiz arasında değil, ortak idealler doğrultusunda tek vücut savaşanlar olduğuna inanıyorum. Bizi asıl hedefimize ulaştıracak olan tüm bunlar birlikte inanmış olmak. Birlikte kazanmaktır! Yaklaşık 2,5 yıl önce olağanüstü bir süreçte ilçe başkanlığı görevini devraldım. Nasıl olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Atanmıştım ve amacım sandıktan çıkmaktı sayenizde o da oldu.Bu kardeşinize partinize ve halkımıza hizmet etme gururunu yaşattınız, sağ olsun var olun. Gelin görün ki işimiz hiç kolay değildi.Partimizin Menemen'deki gerçek karşılığını bulmak ve 2023 seçimlerine hazırlanmamız gerekiyordu. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ilçemizde büyük bir fark yarattık. Aslında kazanılmış bir seçimi kaybettik. 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Menemen'de  ezici üstünlük sağladık. AKP'den 11 bin oy fazla aldık. Erdoğan yüzde 32 alırken, genel başkanımız 61,5'a dayandı. İkinci turda oyumuz yüzde 66'ya dayanırken, ittifaka attığımız oy farkı 40 bine dayandı. Partimizin iktidar olması da , genel başkanımızın cumhurbaşkanı olması da yetmedi... Gönül isterdi ki ülkenin genelindeki tablo Menemen'deki tablo gibi olsun. Ancak biz pes edecek değiliz. Kurtuluşun partisi pes etmez. Halkın gücünü , rüzgarını bu kadar arkasına almış, değişsin bu düzen diyenlerin umudu olmuş CHP , umut olmaya devam ediyor. Bizim vazgeçmek gibi bir lüksümüz olamaz. Bizim birbirimizin ayağına basmak gibi yöntemimiz olamaz. Bizim önce halkçılık, adalet ve özgürlük ilkelerimiz ile çelişerek kişilik savaşlarına girme şansımız olamaz” dedi.

Benim içim çok rahat

Kongre sürecinin devam ettiği CHP’de mevcut başkan Güney, “Benim içim çok rahat” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: Eminim tüm arkadaşlarımın da öyledir. Pek çok parti içi hezimet ile, olağanüstü şartlarda devraldığımız görevi alnımızın akı ile yerine getirdiğimizde inanıyorum. Menemen'de partimizi yeniden ayağa kaldırdığıma inanıyorum. 2 yıl 4 ay önce bu göreve layık gördüğünüzde Menemen’i maruz kaldığı yerel idareden kurtarmak ve ülkeyi ve milleti sömürerek, baskılayarak, kaşıkla verdiğini sapıyla çıkaran AKP’den kurtarmak için  çok çalışmak zorundayız demiştim. Yine zorundayız. Menemen’de halkın iktidarını CHP iktidarını yeniden inşa etmek zorundayız. CHP kimsenin eşyası, malzemesi, aracı değildir, kimsenin tapulu malı değildir. Böyle dönemde kendi bacağımıza sıkmak gibi lüksümüz de yoktur. Bugün burada demokratik yarışın yaşanması hepimizin iradesi ve sorumluluğundadır. Birlikte yürüdüğümüz ve yürüyeceğimiz yol uzun ve çok değerli. İlçe başkanlığı grevimi devretme kararımı her birinizin gözlerine bakarak söylemek isterim. Diliyorum ki bugün yapılacak seçim gücümüze güç katan bir seçim olur” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum