Defne bebek 104 gün sonra ailesine kavuştu

    İZMİR'de gebeliğin 23'üncü haftasında 825 gram dünyaya gelen Defne bebek, 104 gün süren yaşam mücadelesinin sonrasında ailesine kavuştu. 3 kilo 380 gram olarak taburcu edilen Defne bebeğin ailesi mutluluktan gözyaşlarını tutamadı.

    Defne bebek 104 gün sonra ailesine kavuştu
    04 Haziran 2022 - 13:08 - Güncelleme: 04 Haziran 2022 - 13:09

    İzmir'de yaşayan Ayşe Uygun, erken doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi.  23 haftalık olarak dünyaya gelen 825 gram ağırlığındaki bebeğe 'Defne' adı verildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Yeni Doğan Üniversitesi'nde kuvöze alınan minik Defne, gerekli tedavi ve bakımlarının ardından 15 hafta sonunda 3 kilo 380 gram ulaştı. Prematüre olarak doğan bebeklerde rastlanabilen herhangi bir sağlık problemi de kalmayan Defne bebek taburcu edildi.

    Zorlu bir süreçten geçtiklerini söyleyen Anne Ayşe Uygun, "Şu an çok farklı duygular içerisindeyim. Bu hastanenin yeri benim için çok farklı. Tüp bebek sürecim Doç. Dr. Funda Göde ile burada başlamıştı. Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Volkan Emirdar ile yolculuğumuza devam ettik ve Dr. Vagif Samadli ile de maceramız son buldu. Bu yüzden bu hastanenin yeri çok farklı. Bizim en mutlu, en zor günlerimizde doktorlarımız hep yanımızda oldular. Ben onlara arkadaşlarımız demek istiyorum. Çünkü bir arkadaş kadar bizlere yakın oldular. Şu an eşimle birlikte ayaklarımız yere basmıyor. Çünkü bu kadar küçük doğup bu kadar kısa sürede sağlığına kavuşması mucize gibi. Bebeğimizi bütün yeni doğan yoğun bakım çalışanlarının, doktorların çabaları ile kucağımıza sağlıklı bir şekilde aldık. Bu noktaya gelene kadar çok yol kat ettik. Korktuk, üzüldük, heyecanlandık kimi zaman umudumuzu yitirdik, yapamayacağımızı düşündük ama pes etmedik. O bizden daha dirençli çıktı. Defne bu haftalarda doğup, sorunsuz çıkan nadir bebeklerden biri oldu" dedi.

    'BU İŞ BİR EKİP İŞİ'

    Süreç ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Volkan Emirdar, "Çok zorlu ve uzun bir süreçten sonra güzel haberlerini aldığımız ailemizin bebeğini erken karşılaşmak zorunda kaldık. Erken doğum riskinin yüksek olduğu bu grupta her türlü önlem alınmasına rağmen doğum başladığı için 23'üncü haftada planlarımızı yaparak sezaryenle bebeğimizi karşıladık. Yeni doğan ekibimizin üstün çabası ve tüm gayretleri ile sağlıklı bir şekilde bebeğimizi ailesi ile birlikte evine gönderiyoruz. Hepimiz çok mutluyuz. Bu iş bir ekip işi. İnşallah her zaman böyle güzel haberlere birlikte imza atarız" diye konuştu.

    'İLK HAFTADA 590 GRAMA DÜŞTÜ'

    Yeni doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Vagif Samadli ise, normalde 23 haftada, prematüre bebeklerin 450-600 gram arasında doğduğuna dikkati çekip, "Defne bebek 23'üncü haftasında doğdu. Vücudunda yaygın ödem olması nedeniyle doğduktan sonra vücut ağırlığı 825 gram ölçüldü. Bu nedenle ilk hafta vücut ağırlığı 590 grama kadar düşen bebeğimiz doğum ağırlığına tekrar 21'inci günde ulaştı ve 38'inci haftada 3 kilo 380 gram olarak sağlıklı şekilde taburcu edildi" dedi.

    Bu kadar erken doğan ve hayatta kalan prematüre bebeklerin beslenme, nefes alma, görme, işitme sorunlarının yanı sıra gelişim geriliği ve beyin felci gibi sorunlarla karşılaşabileceğini aktaran Dr. Samadli, Defne bebeği bu sorunlar olmadan sağlıklı bir şekilde taburcu ettikleri için ekip olarak çok mutlu olduklarını da kaydetti. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum