Datça ve Ula'dan başkana teşekkür

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı çalışmalarıyla Datça’nın bazı mahallerinde eskiyen içme suyu hattının 3 bin metrelik bölümü yenilendi. Ula ilçesinde ise 13 milyon TL harcanarak, 30 mahallede 73 kilometrelik kanalizasyon altyapısı gerçekleştirildi.

    Datça ve Ula'dan başkana teşekkür
    15 Haziran 2020 - 21:34 - Güncelleme: 15 Haziran 2020 - 21:45
    Muğla’nın Ula ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. 30 mahallesi bulunan Ula’da, 73 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattı 13 milyon liraya mal oldu. Kanalizasyon maliyetinin yüzde 50’si Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödenirken, yüzde 50’si de İller Bankası SUKAP (Su Kanalizasyon ve Alt Yapı Projeleri) hibesi ile karşılandı.

    EVSEL BAĞLANTILAR BAŞLADI
    Ula’nın 30 mahallesinde kanalizasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından evsel bağlantılara başlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan konut sahiplerine evsel bağlantılarını yapmaları için bilgilendirme broşürü dağıttı.
     
    ULA BELEDİYE BAŞKANI AKKAYA’DAN TEŞEKKÜR
    Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 73 kilometrelik kanalizasyon altyapısı nedeniyle, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

    BAŞKAN GÜRÜN: ULALILARA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK
    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, “Ula’da vatandaşlarımıza verdiğimiz kanalizasyon sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 73 kilometrelik kanalizasyon hattı Ula’mıza hayırlı olsun. Ula ilçemiz modern bir altyapı sistemine kavuştu. Muğla’mız genelinde altyapı çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.

    DATÇA’NIN 40 YILLIK İÇME SUYU HATLARI YENİLENİYOR
    Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça ilçesinin 40 yıllık de içme suyu hatlarını da yeniliyor. İlçede bugüne kadar 3 bin metre içme suyu hattı yenilenirken, 5 bin metre içme suyu hattının da yenileneceği belirtildi.
    Datça’nın Mesudiye, Reşadiye, Hızırşah, İskele ve Eski Datça Mahallelerindeki hatların eski olması ve kireçlenmeden kaynaklanan tıkanmalar nedeniyle 3 bin metre içme suyu hattının yenilendiği belirtildi.
    Konuyla ilgili olarak MBB’den yapılan açıklamada, “Datça’da içme suyu hatları eski ve kireç tıkanıklıkları nedeniyle su sıkıntısı yaşanıyordu. Bu nedenle 5 mahallede 3 bin metrelik yeni içme suyu hattı döşendi. Diğer mahallelerle ilgili çalışmalarımız ise devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte Datça’da 5 bin metre daha içme suyu hattı yenilecek” denildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum