• Reklam

Çiğli'de engellilere farkındalık için renkli etkinlik

İZMİR'in Çiğli ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 'Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği' düzenlendi. Etkinlikte, engeliler halk oyunları, dans, ritim ve sportif gösteriler sundu. Ayrıca, etkinlikte görme engellilere özgü bir takım sporu olan 'golbol' keyfi de yaşandı.

Çiğli'de engellilere farkındalık için renkli etkinlik
03 Aralık 2022 - 11:31 - Güncelleme: 03 Aralık 2022 - 11:32

Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün organize ettiği farkındalık etkinliği Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ZİÇEV Çiğli kurum Müdürü Serpil İçli, Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tamer Kartal, sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Etkinlikte, engelliler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırlanan halk oyunları, dans, ritim ve sportif gösteriler sunuldu.

İLK KEZ GOLBOL HEYECANI YAŞANDI

Ayrıca, 118 R Lions Federasyonu'nun katkılarıyla Çiğli tarihinde ilk kez görme engellilere özgü bir takım sporu olan 'golbol' etkinliği düzenlendi. 20 Lions Derneği'nin katılım gösterdiği etkinlikte 12 sporcudan oluşan 3 takım kıyasıya mücadele etti. Çiğlili sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mücadeleler sonucunda Başkan Utku Gümrükçü ve Lions Federasyonu Başkanı Yakup Özdanon sporcuları tek tek tebrik ederek kupa, madalya ve katılım belgelerini verdi.

'ENGEL OLMAZSAK, ENGEL KALMAZ'

Etkinlikte konuşan Çiğli Belediye Başkan Utku Gümrükçü, "Göreve geldiğimizde Çiğli'yi herkesin mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşayacağı bir kent hüviyetine kavuşturacağımızın sözünü vermiştik. Geride bıraktığımız 4 yıla yakın sürede sosyal, kültürel, eğitim, sportif ve istihdam alanlarında toplumumuzun tüm kesimlerinin faydalanabileceği hizmet ve projeleri hayata geçirdik. Bu çalışmaları yaparken ilçemizde ikamet eden dezavantajlı grupları da unutmadık. Her türlü ihtiyaç ve sorunuyla yakından ilgileniyoruz. Temel ihtiyaçlarının yanı sıra hayatın her alanında başkasının ihtiyacına gerek duymadan sosyalleşebilmeleri için hizmet ve projeler üretiyoruz. Yüzme, basketbol ve zumba gibi birçok branşta kurslar düzenliyoruz. Harmandalı'da bulunan spor salonumuzu hafta içi her gün engelli vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Son olarak, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir araya geldik. 3 Aralık, engelsiz olan bizlerin engelli olarak tanımladığımız kişilere yaşattıklarımızı anlatan bir farkındalık günü. İmkan verildiğinde ve desteklendiğinde engelli vatandaşlarımızın spor, müzik, dans gibi birçok alanda ne kadar başarılı işlere imza atabildiklerini gördük" dedi.

'TOPLUMA KARIŞMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Engelli çocukların toplumdaki bilinirliğini artırmak adına yurt genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden ZİÇEV Çiğli Kurum Müdürü Serpil İçli de "Toplum olarak öncelikle engelli çocuklarımızın varlığını kabul edip, haklarına saygı duymalıyız. Daha sonra onların eğitimini sürdürebilmesi, sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması için el birliğiyle mücadele etmeliyiz. Etkinlikte bir kez daha gördük ki destek olunduğunda engeliler, yeteneklerini gösterebiliyorlar. Yeter ki onlara bu imkanı yaratalım" diye konuştu.

'ÖTEKİLEŞTİRMEK YERİNE KUCAK AÇALIM'

Engelli vatandaşların hak ve hürriyetlerine saygı duymanın her vatandaşın öncelikli sorumluluğu olduğunu vurgulayan Çiğli Halk Eğitim Müdürü Tamer Kartal da şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımızın haklarına saygı duymak ve onların da yaşamaktan keyif aldığı bir dünya yaratmak hepimizin sorumluluğu. İnsanlar birbirinden farklı olabilir ancak doğuştan eşit hak ve hürriyetlere sahiptir. Engelli vatandaşlarımızı yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle görmeliyiz. Acıma duygusuyla değil sevgi ve anlayışla yaklaşmalıyız. Ötekileştirmek yerine bütünüyle birlikte olduğumuz bir hayat sunalım."(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum