Cezaevlerinde görüntülü konuşma dönemi başladı

    ADALET Bakanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce kapalı ceza infaz kurumlarında, hükümlü ve tutukluların birinci derece yakınlarıyla görüntülü olarak telefon görüşmesi yapabilmeleri için Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nu, pilot cezaevi seçti.

    Cezaevlerinde görüntülü konuşma dönemi başladı
    03 Aralık 2022 - 11:32 - Güncelleme: 03 Aralık 2022 - 11:35

    Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce, tüm ülke kapalı ceza infaz kurumlarında, hükümlü ve tutukluların birinci derece yakınlarıyla görüntülü olarak telefon görüşmesi yapabilmeleri için, kısa adı 'ACEP' olan akıllı teknolojilerin ceza infaz kurumlarına entegrasyonu isimli proje geliştirdi. Bu kapsamda, Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu da Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nce pilot ceza evi seçildi. Muğla Cezaevi'nde projenin altyapısını sağlayarak her koğuşa bir adet olmak üzere 58 görüntülü konuşma kabini kurarak, tüm hükümlü ve tutukluların birinci derece yakınları ile görüntülü görüşme yapması sağlandı.
    Öte yandan, hükümlü ve tutukluların birinci dereceden akrabaları ile gerekli evrakları tamamlaması ve e-görüş uygulamasını akıllı telefonlarına tanımlamaları şartıyla, kapalı görüş için ziyaretçileri gelenler haftada en fazla 3 defada olmak koşuluyla 30 dakika, kapalı görüş için ziyaretçileri gelmeyenler ise en fazla 6 defada toplam 60 dakika, hafta sonları da dahil olmak üzere günün her saati görüntülü görüşebileceği belirtildi,(DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum