Büyükşehir işçisinden zeytin-ekmekli eylem

    İZELMAN ve İZENERJİ işçileri SODEMSEN’in vermiş olduğu zam teklifini İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde kurdukları sofra ile protesto ettiler. Peynir, ekmek, zeytin yiyen işçiler teklife tepki gösterdi.

    Büyükşehir işçisinden zeytin-ekmekli eylem
    20 Mart 2023 - 20:42
    İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinde devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine, şirketlerde örgütlü Genel-İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 Nolu Şubeler uyarı eylemlerine başladı. 

    18 bin işçiyi ve ailelerinin yakından ilgilendiren TİS görüşmelerinde arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamayınca işçiler, sakal bırakma, sivil kıyafetle çalışma ve rozet takma eylemini sürdürüyor. 

    Son olarak bugün Kültürpark’daki İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet birimi önünde bir araya gelen işçiler yeryüzü sofrası kurdu. SODEMSEN’in zam teklifini düşük bulan işçiler, zeytin, peynir, ekmek yiyerek teklife tepki gösterdiler.

    “İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” yazılı pankart açan  “Sadaka değil toplu sözleşme”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz”  sloganları attı.

    Büyükşehir önünde direniş sofrası!

    SODEMSEN’E ZAM ORANI ELEŞTİRİSİ
    Açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, son iki oturumda da hiçbir maddenin geçmemesini eleştirerek . “İşçilerin, emekçilerin sesine kulağını tıkayan, Ankara’dan gelip işçilerin iki yıl boyunca evine götüreceği ekmeği belirlemeye çalışan SODEMSEN’e sesleniyoruz; işçilerin taleplerine kulağınızı tıkamayın” dedi. İki şirkette çalışan işçilerin karşı karşıya getirilmeye çalıştığını da söyleyen Yıldız, İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinin TİS sürecinde ortak mücadele ettiğini dile getirdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum