Sele kapılan traktörü kurtarıldı, teşekkür etti

    MANİSA'nın Demirci ilçesinde, izinli olarak geldiği memleketinde, geçen 12 Mart'ta dere yatağından traktörle geçmek isterken sele kapılan Jandarma Astsubay Abdurrahman Yılmaz, yüzerek kıyıya çıkarak canını kurtardı.

    Sele kapılan traktörü kurtarıldı, teşekkür etti
    20 Mart 2023 - 20:16 - Güncelleme: 20 Mart 2023 - 20:18

    Demirci ilçesinin kırsal Gömeçler Mahallesi'nde geçen hafta etkili olan sağanak yağmur nedeniyle dere yatağında su seviyesi yükseldi. İzmir'de jandarma astsubay olarak görev yapan ve izninde memleketine geldiği öğrenilen Abdurrahman Yılmaz, traktörüyle dere yatağından geçerken

    sel sularına kapıldı. Kendini sel suları arasından kurtaran Yılmaz, kıyıya çıkmayı başardı. Ancak, dere yatağında kalan traktörünün kurtarılması için MASKİ Demirci İlçe Şefliği'ne ulaşıp, yardım istedi. Demirci merkeze 40 kilometre mesafedeki Gömeçler Mahallesi'ne iş makinesi gönderildi. Ekipler, çamura saplandığı belirlenen dere yatağındaki traktörü bulunduğu yerden çıkardı.
    Astsubay Yılmaz, traktörünün kurtarılması için gereken desteği vermeleri nedeniyle sosyal medya üzerinden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Astsubay Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Başkanım, ben Manisa ili Demirci ilçesi Gömeçler köyünden Abdurrahman Yılmaz. Jandarma Astsubay olarak İzmir'de görev yapmaktayım. 12 Mart'ta izinde bulunduğum esnada mahallemde tarladan evime dönüş yaparken traktörümle dereden geçtiğim esnada traktörle sele kapıldım. Traktörüm dereye sürükledi. Kendim imkanlarımla suya atlayarak sudan çıktım ancak traktörüm selin içinde kaldı. Traktörü kendi imkanlarımızla çıkarma imkanımız yoktu. Çevreden kepçe temin edelim dedik. Ancak yağmur ve çamur diye bölgedeki kepçeciler gelmedi. Demirci ilçesi MASKİ Sorumlusu Gökhan Bey'i telefonla arayarak selde mağdur olarak kaldığımızı yardım istedim. Aramamdan 15 dakika sonra bana dönüş yapıp, kepçenin yola çıktığını yaklaşık bir saat kadar sonra ulaşıp, bize yardım edeceğini söyledi. Ekiplerin, 40 kilometre gibi bir mesafeyi 1 saat gibi kısa bir sürede gelerek traktörümüzü selden büyük uğraşlar sonucu çıkarması, Büyükşehir Belediyesinin ve MASKİ'nin böyle bir zor durumda bizim yanımızda olarak bu zor şartlarda bize yardım etmeleri her türlü takdirin üzerindedir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere MASKİ Genel Müdürümüz ile '7/24 her zaman ve her şartta halkımızın hizmetindeyiz' diyen MASKİ Demirci Sorumlusu Gökhan Bey ve bizi kurtarmaya gelen MASKİ çalışanlarına canı gönülden teşekkür ederim. İyi ki varsınız" ifadelerine yer verdi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum