Belediyelere yazı gitti! Yıl sonuna kadar süre

    650’si Çeşme’de olmak üzere İzmir genelinde tespit edilen 2 bin 200 kaçak binadan çok az yıkımın yapılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

    Belediyelere yazı gitti! Yıl sonuna kadar süre
    19 Haziran 2020 - 23:38 - Güncelleme: 20 Haziran 2020 - 14:09


    10 milyonu aşkın yapı kayıt belgesi verilen ortaya çıkarılan usulsüzlüklere ve iptal edilen yapı kayıt belgelerine karşın yıkımların yapılmaması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bugüne kadar yapılan incelemelerde ülke genelinde, İmar Barışı’na aykırı 21 bin kaçak yapı tespit edilirken bunlardan sadece 4 bine yakını yıkılabildi. Bunların çoğu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bizzat gidip ilgilenmesiyle Bodrum’da yapıldı.



    İZMİR'DE DURUM NE?
    650’si Çeşme’de olmak üzere İzmir genelinde tespit edilen 2 bin 200 kaçak binadan göstermelik, çok az yıkımın olduğu öğrenildi. 400 bin yapı kayıt belgesi verilen İzmir’de affa aykırı olan, SİT ya da koruma alanında yapılan bu binaların belediyeler tarafından yıkılmaması üzerine Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü adım attı. Müdürlük, yapı kayıt belgeleri iptal edilen imara aykırı bu yapıların yıkımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediyesine yazı gönderdi. Yıl sonuna kadar süre verilen belediyelerin, 2020’de tüm kaçakları yıkması, aksi takdirde kendilerinin yıkarak belediyeye fatura edeceğini bildirdi.
     


    SAVCILIĞA SUÇ DURUSU
    Yıkımların ivedilikle gerçekleştirilmesinin istendiği belirtilen yazıyla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak, “Yanlış, eksik, yalan beyanda bulunan vatandaşların yapı kayıt belgeleri iptal edilip, yıkım kararı alınmasının yanı sıra savcılığa da başvuru yapıyoruz. İl genelinde 2200 civarında uygunsuz başvuru tespit ettik. Hepsinin yapı kayıt belgesini iptal edip yasayı suiistimal edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Başvurusu sırasında ödenen paraları da devlete irat kaydettik. Ayrıca bu kaçak yapıların yıkılması için bulundukları ilçe belediyelerine yazı yazdık. Belge iptali yapılan yerleri su ve elektrik idaresine de bildiriyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum