• Reklam

"Bası Yarası Takip Örtüsü Projesi" sağlıkta inovasyon birincisi 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sevim Kaya ve Eğitim Birimi’nde görevli Uzman  Hemşire Ali Yavuz, yatağa bağımlı ve bası yarası oluşumu yönünden riskli olan hastalarda bası bölgelerinin daha hızlı takibini yapmak amacıyla tasarladıkları "Bası Yarası Takip Örtüsü" projesiyle Sağlıkta İnovasyon yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. 

"Bası Yarası Takip Örtüsü Projesi" sağlıkta inovasyon birincisi 
23 Kasım 2021 - 11:43
13. Uluslararası ve 14. Akademik Geriatri Kongresinde, İnovatif Hemşirelik Derneği öncülüğünde düzenlenen Yaşlı Sağlığını Destekleyici Ürünler temalı Sağlıkta İnovasyon yarışmasına “Bası Yarası Takip Örtüsü" projesi ile katılan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sevim Kaya  ve Uzman Hemşire Ali Yavuz   birincilik ödülünün sahibi oldu.  
Yatağa bağımlı, yoğun bakım ve evde bakım hastalarında oluşabilecek yatak yaralarının hızlı takibini sağlamak için tasarlanan ürün ile bası yarası bölgeleri daha hızlı takip edilebilecek, yatak yarası oluşmadan engellenebilecek, "Müdahale" tuşu ile ikaz ışığı yanan bölgeye kısa süreli dolaşımı hızlandıran masaj uygulanarak, bası bölgesi rahatlatılmış olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum