• Reklam

Akarca Balıkçı Barınağı'nı iptal eden mahkeme kararına iptal

Danıştay Bölge İdare Mahkemesi, yerel mahkemenin Seferihisar Akarca Balıkçı Barınağı’nın planları ile ilgili verdiği iptal kararını bozdu.

Akarca Balıkçı Barınağı'nı iptal eden mahkeme kararına iptal
30 Kasım 2022 - 15:18
İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Tepecik Mahallesi'ne “Akarca Balıkçı Barınağı”  yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 13 Nisan 2020 tarihinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yayınlamıştı.

İmar planları, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve bölgedeki vatandaşlar tarafından bilimsel ve teknik bir gerekçesinin olmadığı,  turizm ve 2. konut (yazlık konut) amaçlı planlanan alanlar ile sahil kullanımı arasındaki ilişkiyi keseceği ve plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğu gerekçeleriyle yargıya taşınarak iptali istenmişti. 

Dosyayı inceleyen İzmir 6. İdare Mahkemesi kararını açıklamıştı. İlk olarak yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme bilirkişi raporunu dikkate alarak planları da iptal etmişti.
Karar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından istinafa taşındı. Bakanlığın itirazı bölge idare mahkemesi tarafından kabul edildi. Yerel mahkemenin 1/5000 ve 1/1000 imar planları kararı bozuldu. Kararın Danıştay’a taşınması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum