• Reklam

Yorgancılar: Ben kazanırsam EBSO kazanacak

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 12 Ekim'de gerçekleştirilecek meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim öncesi yeniden aday olduğunu açıkladı. EBSO'da üç dönemdir başkanlık görevini sürdüren Yorgancılar, bir dönem daha çalışmaya hazır olduğundu söyleyerek "Ben kazanırsam EBSO kazanacak. Çıta daha yükseğe çıkacak" dedi.

Yorgancılar: Ben kazanırsam EBSO kazanacak
19 Eylül 2022 - 14:20 - Güncelleme: 19 Eylül 2022 - 14:22

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sürdürülebilir kalkınma için bazı önerilerini paylaştı. 2018-2022 çalışma döneminde gerçekleştirdiği faaliyetlerin özeti hakkında bilgi veren Yorgancılar, 12 Ekim'de yapılacak meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimlerde yönetime aday olduğunu açıkladı.

Türkiye ekonomisi ve iş dünyası için enerjinin önemine dikkat çeken Yorgancılar, şunları söyledi:

"İki hafta önce çıkan yasayla çatılarda kurulacak güneş enerji sistemlerinin kurulum gücünden fazlasının ücretsiz bir şekilde sisteme verilmesini anlamakta zorlanıyorum. Bugün herkes enerjiyi güneşten alabildiği kadarını almalı, üstünü sisteme satabilir durumda olmalı. Alternatif enerji kaynaklarımızın üzerine gidilerek bununla ilgili yatırımların ve teşviklerin verilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Kendi enerjini üretmek bir çözüm. Bizim jeotermal, hidroelektrik, rüzgar, güneş ve doğalgaz enerjimiz var. 300 gün güneş olan İzmir'de deniz üstü rüzgar enerji tesislerinin yapılması önemli ve acildir."

Enflasyonun tüm dünya ülkelerini etkilediğini ve bununla mücadele ettiğini vurgulayan Yorgancılar, Türkiye'de enflasyon rakamının yüzde 80'leri bulduğunu ifade etti. Yorgancılar, "Üretim yoksa kalkınmak, istihdam, ihracat hayaldir. Üretimin mutlaka desteklenmesi gerekir. Teknolojinin üretimi için eğitime ve üniversitelere destek vermek gerekir. Teknolojiyi üretemiyorsak satın almalıyız" ifadelerini kullandı.

'YETENEĞE BAĞLI EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖZEL OKULLAR AÇILMALI'

Seçim sürecinde ülkenin önceliğinin toplumsal huzur ve birlikteliğin sağlanması olduğunu hatırlatan Yorgancılar, seçimlerin zamanında yapılmasının ve sonuçlara herkesin saygı göstermesinin önemli olduğunu belirterek,  şöyle konuştu:

"Kısa vadede makro ekonomik istikrarın ve güvenin sağlanması ile yeni bir heyecanın ve hikayenin oluşturulması, güven ortamının arttırılması gerekir. Yeteneğe bağlı eğitim sisteminde özel okullar açılmalı. Biz İzmir'de Organize Sanayi Bölgesi'nin içerisinde meslek lisesi açacağız. Herkesin ortak sıkıntısı ara eleman sorununa çözüm getirmeyi hedefliyoruz. Orta vadede, katma değerli üretim, dijital ve yeşil dönüşüme uyumlu yatırımlar hayata geçirilmeli. Son olarak uzun vadede ise üretimde dönüşümün sağlanması önemlidir. Döngüsel ekonomi, enerji arz güvenliği, sürdürülebilirlik gerekli."

'ÇALIŞAN OLDUKÇA BU ÜLKE KAZANIR'

Görevde olduğu süre içerisinde sürdürdükleri projelerle ilgili bilgiler veren Yorgancılar, "Dikili'de tarıma dayalı organize sanayi bölgesini kurduk. Kurduktan sonra da yer kalmadı, hepsi satıldı. Kınık'ta tıbbi ve aromatik bitkiler ile ilgili Bayındır'da bir organize sanayi bölgesi kurduk. Çınarlı Meslek Lisesi'nde Ticaret Odası ile birlikte eğitim programlarını sürdürüyoruz. Bina içine AB'den alacağımız hibe fonları ile yeni makineler kazandıracağız" dedi.

EBSO'da uyumlu bir çalışma ortamı oluşturduklarını söyleyen  Yorgancılar, "Üç dönemdir başkanlık yapıyorum, yönetim kurulu üyesi hiçbir arkadaşımız istifa etmedi. Bir ekip işi yapıyoruz. Meclis üyelerimiz, yönetim kurulumuz ve tüm çalışanlarla daha iyi hedeflere ulaşacağız. Atatürk'ün bir sözünü hep hatırlarım; 'Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim'. 1974'den beri iş dünyasının içindeyim. Birçok kriz gördüm. Bu ülkenin potansiyeli büyük. Sıkıntılar olsa da çalışmadan üstesinden gelemeyiz. Çalışan oldukça bu ülke kalkınır" diye konuştu.

'HERKESİ KUCAKLAYICI OLMAK ZORUNDAYIZ'

İzmir'de yerel yönetim ile hükümetin farklı partilerden olmasını değerlendiren Yorgancılar, odaların siyaset üstü yerler olduğuna dikkati çekerek, "Üyelerimiz arasında her siyasi görüşten kişi var. Biz herkesi kucaklayıcı olmak zorundayız. Yerel yönetimlerin çözebileceği konular var, hükümetin çözebileceği konular var. Lojistik merkezinin kurulması projemiz için uzun süre sabredip bekledik ve iznimizi aldık. Kemalpaşa'da bu merkez kurulacak" dedi. Yeniden seçilirse odanın bina sorununu çözüme kavuşturacağını anlatan Yorgancılar, "Ticaret Odası Başkanı Mahmut Başkan yeniden aday olmak konusunda beni yönlendirdi. TOBB Başkanımız Rıfat Bey de İzmir'e gelip beni desteklediğini söyledi. Onların devam etmem gerektiğini söylemesi üzerine bu kararı verdim. Ben kazanırsam EBSO kazanacak. Çıta daha yükseğe çıkacak. Hedef koyuyorum. Bölgemizin ve ülkemizin en iyi odası seçildik. Gerçekleşebilecek hayallerin peşinde koştum. Meclis üyemiz Mustafa Karabağ da rakibim. Kendisine de başarılar diliyorum" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum