Kınık kuru domatesi için coğrafi işaret tescil töreni düzenlendi

    İZMİR'in Kınık ilçesinde düzenlenen 6. Hasat Festivali'nin son gününde Bakırçay Havzası'nın kendine has aroması ile iç ve dış pazarlarda tercih edilen Kınık kuru domatesi için coğrafi işaret tescil belgesi töreni gerçekleştirildi.

    Kınık kuru domatesi için coğrafi işaret tescil töreni düzenlendi
    19 Eylül 2022 - 14:23 - Güncelleme: 19 Eylül 2022 - 14:24

    Kınık Belediyesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü'ne markalaşmak için müracaat etmesinin ardından 25 Nisan 2022 itibariyle Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret alan Kınık kuru domatesi için Kınık 6'ncı Hasat Festivali'nin son gününde coğrafi işaret tescil töreni yapıldı. Hem iç hem de dış pazarda Kınık'ın kent ekonomisine katkı sağlayacak kuru domatesin coğrafi işaret tescil töreni, şarkıcı Muazzez Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Erzincan Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi'nin katılımıyla gerçekleşti.

    SUCAHLI KAVUNUNA COĞRAFİ İŞARET SÖZÜ

    Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Kuru domatesimiz Kınık'ımız için çok kıymetli çok önemli ve kuru domatesimizin coğrafi işaretini almış bulunuyoruz yani kuru domates Kınık ile müsemma olmuş oluyor bu sayede. Hamdolsun Sadık Başkan ile beraber tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte önceki dönemlerde de bu dönemlerde de çok önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz" dedi. Dağ, coğrafi işaret alan Kınık kuru domatesinden sonra yakın zamanda kendine has aroması ve kokusu ile meşhur olan Kınık Sucahlı kavununa da coğrafi işaret alacaklarını söyledi.
    Muazzez Ersoy ise konuşmasında Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer'i tebrik ederek coğrafi işaret alarak artık bir marka olan Kınık kuru domatesinin tescil töreninin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum