YK Enerji, Dünya Çevre Günü'nü öğrencilerle birlikte kutladı

    YENİKÖY Kemerköy Termik Santralleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü ilköğretim öğrencileriyle birlikte kutladı. Çocuklara çevre bilincini aşılamayı hedefleyen etkinlikte Yeniköy TEK İlköğretim Okulu öğrencileri, aileleri ve şirket çalışanlarıyla birlikte atıkları topladı. YK Enerji Genel Müdürü Dinç, çevreyi koruma bilincinin küçük yaşlardan itibaren bir yaşam biçimi haline gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

    YK Enerji, Dünya Çevre Günü'nü öğrencilerle birlikte kutladı
    05 Haziran 2022 - 09:54 - Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 09:54

    YK Enerji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü Yeniköy TEK İlköğretim Okulu ve Kemerköy Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği özel bir etkinlikle kutladı. Yeniköy TEK İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri, aileleri ve şirket çalışanlarının katıldığı 'Gelin Birlikte Toplayalım' adlı etkinlikte bölgedeki atıklar toplandı. Tüm öğrencilerin katıldığı etkinlik, daha sonra piknik ve çeşitli aktivitelerle devam etti. Düzenlenen etkinlikle ilgili bir açıklama yapan YK Enerji Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç, 5 Haziran 1972'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'ndan sonra 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kutlanmasına karar verildiğini anımsatarak, "Bu özel günün asıl amacı; dünyanın her yerinde kadın, erkek, çocuk, yaşlı tüm insanlarda ve kurumlarda çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratılmak, sürdürülebilir bir gelecek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini sağlamak. Biz de YK Enerji olarak sürdürülebilir bir dünya için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz" dedi.

    'KÜÇÜK YAŞLARDA EDİNİLECEK BİR ALIŞKANLIK'

    YK Enerji'nin kurumsal sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinde titizlikle uyguladığını belirten Dinç, "Şirket bünyemizdeki çalışmalarımızın yanı sıra toplumun tüm kesimleriyle de bu alanda iş birlikleri yapıyor, projeler gerçekleştiriyoruz. Çevreyi korumanın bir yaşam biçimi haline gelmesi küçük yaşlarda edinilecek bir alışkanlık. Bu nedenle de çocuklarımıza örnek olmak, onlara çevrenin önemini anlatmak ve yaşamları boyunca bu bilinçle hareket etmelerini sağlamak için Yeniköy TEK İlköğretim Okulu öğrencilerimizle bu anlamlı etkinliği gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

    'TOPLUMSAL SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

    Çocukların öğretmenleri, aileleri ve YK Enerji çalışanlarıyla birlikte hem eğitici hem de keyifli bir gün geçirdiğini belirten Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyayı korumak, dünya üzerindeki tüm canlıların sağlıklı bir çevrede yaşaması sağlamak bireylerin, şirketlerin, tüm kurumların ve devletlerin en büyük sorumluluğu olmak zorunda. YK Enerji olarak bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan enerjiyi üretip bir yandan da toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz." (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum