Sahil Bulvarı'nda ölen ve yaralanan kişinin kimliği belli oldu

    İzmir Sahil Bulvarı Göztepe Köprüsü yakınlarında, yolu kesilerek 20'ye yakın mermi sıkılan araçta, bir kişinin öldüğü, yaşamını yitirenlerden birinin Karşıyaka Spor Kulübü amigosu 'Dobo' lakaplı Metin Arslan olduğu iddia edildi.

    Sahil Bulvarı'nda ölen ve yaralanan kişinin kimliği belli oldu
    05 Haziran 2022 - 01:37 - Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 09:53
    Olay, dün saat 23.15 sıralarında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe Köprüsü yakınında meydana geldi.
    Göztepe'den Konak yönüne seyir halinde olan Metin Arslan ile Mehmet Ali Oğuz'un içerisinde bulunduğu 35 AIT 325 plakalı otomobile, başka bir araçtaki kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Arslan ve Oğuz ağır yaralandı.
    Olayı gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri çevre güvenliği alırken, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılardan Arslan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine Oğuz ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Metin Arslan hayatını kaybederken, Mehmet Ali Oğuz'un hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.  
    Öte yandan silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçtığı öne sürülen 61 YA 811 plakalı araç içerisindeki şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.



    15-20 EL ATEŞ EDİLDİ

    Bölgeden aktarılan son dakika bilgisinde, İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde seyir halindeki araca 15-20 el ateş açıldığı dile getirildi. Bölgeye sağlık ekipleri geldiği sırada kalp masajı yaptığı kameralara yansıdı.



    DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

    İlk edinilen bilgiye göre ölen Metin Arslan'ın Karşıyaka Spor Kulubü tribün lideri olduğu öğrenildi. Metin Arslan'ın 15 Tammuz kalkışması sırasında, darbeye tepki gösteren vatandaşlara ateş ettiği, Bostanlı Camisi'nde okunan salaya müdahale ettiği öne sürülmüştü. Bu nedenle FETÖ üyesi olarak tutuklanan ve bir süre cezaevinde kalan Arslan, daha sonra tahliye edilmişti.



    Arslan'ın, İnciraltı semtindeki bir düğünden döndüğü sırada silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum