YK Enerji, 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ne santral bünyesinde istasyon kurdu

    YENİKÖY Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YK Enerji), Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile düzenlediği protokol çerçevesinde, bölgeye daha hızlı hizmet verebilmek ve müdahale sürelerini azaltmak amacıyla Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na, Yeniköy Sosyal Tesisleri içerisinde yer tahsis etti. İstasyonda, acil tıp teknisyeni, paramedik ve şoförden oluşan toplam 13 kişilik bir ekip, 7 gün 24 saat vardiya esasına göre hizmet veriliyor.

    YK Enerji, 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ne santral bünyesinde istasyon kurdu
    01 Eylül 2022 - 17:12 - Güncelleme: 01 Eylül 2022 - 17:25

    YK Enerji, 112 Acil Sağlık Hizmetleri için santral bünyesinde istasyon kurulması için yer tahsisi yapıldı. Milas - Ören kara yolundaki, acil sağlık hizmeti açısından kritik bir öneme sahip bir lokasyonda bulunan Yeniköy Sosyal Tesisleri, konum itibariyle yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı kritik bir noktada yer alıyor. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, bu kapsamda aralarında Bağdamları, Fesleğen, Çakıralan, Gürceğiz, Karacaağaç, Sekköy, Çamköy, İkizköy ve Pınararası'nında bulunduğu toplam 19 mahalleye birinci ekip olarak destek veriyor. Kultak, Alatepe, Ören, Kısırlar, Gökbel, Mazıköy, Beçin'e kadar uzanan büyük bir alanı da bölge ekiplerinin vakada olması durumunda destekliyor. İstasyonda, acil tıp teknisyeni, paramedik ve şoförden oluşan toplam 13 kişilik bir ekip, 7 gün 24 saat vardiya esasına göre hizmet veriliyor.

    Tahsis edilen yerin özellikle yaz aylarında trafiğin arttığı, geliş ve gidişin aynı yol üzerinden sağlandığı dar, virajlı ve dikkat isteyen bir güzergahta bulunması ve sıkça kazaların yaşandığı Milas-Ören kara yolunun bulunduğu bölgede olması nedeniyle yöre halkı tarafından da sevindirici bir gelişme olarak nitelendiriliyor.
     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum