Yılbaşında kim nerede? Tarkan 18 milyon alacak

    Yılbaşı tatili nedeniyle hem Türkiye’nin birçok bölgesinde hem de KKTC’deki otellerde hareketlilik başladı. Yüzde 90’lara kadar dolan otellerde sahne alacak isimler de belli, ödenecek tutarlar da…

    Yılbaşında kim nerede? Tarkan 18 milyon alacak
    19 Aralık 2022 - 13:29

    2022’nin sona ermesine sayılı günler kala turizm sektöründe de başta sahil kentleri, kayak merkezleri ve termal bölgeler ile KKTC olmak üzere, ciddi turistik hareket bekleniyor.

    Özellikle ünlü sanatçıların konser programlarının olduğu otellerin birçoğunda doluluk oranı yüzde 90’lara ulaşırken, bazı oteller ise yüzde 100’ü buldu.

    Minimum 2 günlük tatil

    Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, yılbaşı tatiline ilişkin planlamaların minimum 2 gün olmak üzere ağırlıklı 4 güne kadar çıkabildiğini belirterek, Akdeniz ve Ege'de açık otellerde dolulukların bekledikleri düzeylerde talep gördüğünü açıkladı.

    Çorabatır, “Yılbaşında otellerimizde beklediğimiz dolulukları yakalayacağız. Kayak merkezleri ve termal otellere de talepler beklediğimiz düzeyde gerçekleşiyor.” dedi.

    Kayak merkezleri zirve yapabilir

    2022'yi turizm sektörünün yılbaşı tatiliyle güzel bir şekilde kapatırken, 2023 için de güzel bir başlangıç yapacağını dile getiren Çorabatır, “Kayak merkezleri ve termal tesislerimizle de güzel bir başlangıç yapacağız. Ardından da zaten şubat okul tatilleri başlayacak. Kayak merkezlerinde kar kalınlığı önemli, kar yağışı ve pist kalınlıklarının artmasına bağlı talepler de artmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

    2023 için geri sayıma geçildi: Kim nerede çıkacak belli oldu #1

    Sanatçılı otellere yoğun ilgi

    Yılbaşında KKTC'ye ve sanatçılı otellere aşırı talep olduğunu da anlatan Çorabatır, “Konaklama süreleri minimum 2 günden başlıyor ve 4 gün arasında değişiyor. Yurt dışından da beklediğimiz oranlarda rezervasyonlar geliyor. Otellerimizde yılbaşı dönemi doluluk oranlarına bakıldığında yabancı misafir ağırlıklı olacak.” dedi.

    3-4 günlük tatil planı

    DHA'ya konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, hafta sonuna denk gelen yılbaşı için seyahat acentelerinin, gerek yurt içi gerek yurt dışı için 1 gece konaklamalı turlardan başlayıp, 3 gece 4 gün, hatta 4 gece 5 günlük paket turlar hazırladıklarını söyledi.

    Bağlıkaya, böylece, sadece hafta sonuyla sınırlı kalmak istemeyen, tatilini uzatmak isteyenlere yönelik de farklı seçenekler sunulduğunu belirtti.

    İstanbul'a yakın bölgelere yoğun talep

    Yılbaşı için birçok otelin sanatçılı programlar hazırladığını belirten Bağlıkaya, “Kıyı bölgelerimizdeki otellerimiz başta olmak üzere termal ve kayak bölgelerimizde faaliyet gösteren oteller ile İstanbul'a yakın bölgelerde hizmet veren tesisler yılbaşına yönelik programlar hazırladı. Acentelerimizden aldığımız bilgiye göre vatandaşlarımız yılbaşı tatili için en yüksek talebi İstanbul'a yakın bölgeler için gösteriyor. Sanatçılı programa sahip sahil bölgeler de talep görüyor.” diye konuştu.

    2023 için geri sayıma geçildi: Kim nerede çıkacak belli oldu #2

    Rezervasyonların artması bekleniyor

    Antalya, Eskişehir, GAP turları, Kapadokya bölgesine yönelik rezervasyonlar ve termal turizm gibi destinasyonlarına yılbaşı tatilinde, yoğun ilgi olduğunu açıklayan Bağlıkaya, yılbaşı yaklaştıkça kayak bölgeleri, Afyonkarahisar gibi termal bölgeler ile Antalya ve Kıbrıs için de rezervasyonların artmasını beklediklerini söyledi.

    Yurt dışı turlarda yüzde 75 doluluk

    Bağlıkaya, “Yurt dışı turları da yüzde 75'lik doluluğa ulaşılırken, KKTC'ye ilgi yüksek. Kıbrıs özellikle sanatçılı programları ile talep çekiyor. Bununla birlikte İspanya, İtalya, Yunanistan ve Balkan ülkeleri de ilgi görüyor. Ayrıca Şarm el Şeyh, Kızıldeniz gibi daha sıcak bölgelere de talep olduğunu gözlemliyoruz.” dedi.

    Kişi başı fiyatlar 1000 TL'den başlıyor

    Fiyatların tesislerin sunduğu imkanlara göre değişkenlik gösterdiğini, gecelik kişi başı 1000 TL'den başlayıp paketin içeriğine göre 20 bin TL seviyelerine kadar çıkabildiğini aktaran Bağlıkaya, yılbaşı tatil hareketliliğine ilişkin şunları söyledi:
    “Özellikle pandeminin etkili olduğu 2020 ve 2021 yılının ardından tüketicilerde tatile özlem söz konusu. Bu yıl yılbaşı tatilinin hafta sonuna denk gelmesi ve kısa olmasına rağmen acentelerimiz de bu talebe yanıt vermek üzere, yılbaşını içerecek şekilde özel tatil paketleri hazırladı. Bu çerçevede, yılbaşında tatile gitmeyi planlayan vatandaşlarımıza tavsiyemiz, tatillerini mutlaka TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden almaları yönünde.”

    Kim, nerede sahne alacak?

    Bu yıl ünlü isimlerin yılbaşında sahneye çıkacağı bölgeler arasında KKTC, Antalya ve İstanbul öne çıkıyor.

    Hafta sonuna denk gelen, 2 günlük veya 4 günlük programların hazırlandığı yılbaşı tatilinde, farklı yerlerde konser düzenleyecek bazı sanatçılar da olacak.

    Kıbrıs ve Antalya yılbaşında coşacak

    Ünlü isimlerin sahneye çıkacağı yerler ise şöyle:
    KKTC’deki otellerde sahne alacak ünlüler: Tarkan, Hadise, Ajda Pekkan, Sıla, Melek Mosso, Erol Evgin, Ayşegül Aldinç, Seda Sayan, Rubato, Kaya Artemis, Gülben Ergen, Kuşum Aydın, Gökhan Tepe, Özcan Deniz, Ziynet Sali, Fatih Ürek.

    Antalya’daki otellerde sahne alacak isimler: Belek’te Sibel Can, Özcan Deniz, Berkay, Su Soley, İzmir Express Orkestrası, Ayşegül Aldinç, Garo Mafyan ve Turbulence Orkestrası. Lara-Kundu’daki otellerde Haluk Levent, Ozan Orhon, Mustafa Keser ve Emel Sayın, İskender Paydaş, Altay, Erol Evgin, Linet ve Işın Karaca. Kemer Göynük’te Sakiler ve Emre Altuğ.

    İstanbul’da sahneye çıkacak şarkıcılar: Gökhan Tepe, Sibel Can, Candan Erçetin, Serkan Kaya, Merve Özbey, Selami Şahin, Suzan Kardeş, Simge, Tuğçe Tayfur, Ersay Üner, Ayta Sözeri.

    2023 için geri sayıma geçildi: Kim nerede çıkacak belli oldu #4

    Bursa'da: Bendeniz, Petek Dinçöz ve Ebru Polat, Uludağ’da ise Hande Ünsal, Hera Aslan, Funk Alaturka Orkestrası, Sinan Güleryüz, Eda ve Metin Özülkü.

    Afyonkarahisar’daki termal otellerde: Öykü Gürman, Esra Özmen ve Emre Kaçar, Ferhat Göçer, Burcu Güneş, Harun Gürbüz, Safiye Soyman, Sandıklı’da ise Ege.

    Muğla Bodrum’da: Coşkun Sabah ve Fedon, Göcek’te Necati ve Soykalar ile Soner Arıcı, Marmaris’te Orkestra Batılılar ve Nilgün.

    Ankara’da: Hakan Altun ve Yıldız Tilbe, Eskişehir’de Şevval Sam, Adana’da Atiye, Kapadokya’da: Nükhet Duru, Mersin’de Deniz Seki, Yalova’da Niran Ünsal, Gaziantep’te: Soner Kabadayı, Sakarya-Sapanca’da Ebru Yaşar ve Cenk Eren, Bolu Abant’ta: Fettah Can, Kartalkaya’da Kırmızı Reçete, Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde: Damla Yıldız, Kars Sarıkamış Kayak Merkezi’nde: Bengü ve Göksel, Denizli-Pamukkale’de: Lerzan Mutlu, İzmir’de Kibariye, Buray.

    Yılbaşı gecesi sahne ücretleri

    Öte yandan geçtiğimiz senelerde sahneye çıkmak için 600-900 bin TL arası alan isimler, bu yıl milyonluk rakamlarla 2023’ü karşılayacak. Müzisyenler arasında en yüksek fiyatı ise Tarkan alacak. Kıbrıs'ta bir otelde sahneye çıkacak olan Megastar, 18 milyon TL kazanacak.

    Hadise ve Özcan Deniz’in alacağı ücret de 3 milyon TL’yi bulacak.

    İşte yılbaşında anlaşma yapan ünlülerin sahne ücretleri:

    2023 için geri sayıma geçildi: Kim nerede çıkacak belli oldu #5

    Tarkan: 18 milyon TL

    Hadise: 3 milyon TL

    Ajda Pekkan: 1.5 milyon TL

    Seda Sayan: 1 milyon TL (Geçtiğimiz sene 750 bin TL)

    Bülent Ersoy: 3 milyon TL

    İbrahim Tatlıses: 1.8 milyon TL (Geçtiğimiz sene 1 .3 milyon TL)

    Yıldız Tilbe: 2 milyon TL (Geçtiğimiz sene 900 bin TL)

    Hande Yener: 1 milyon TL (Geçtiğimiz sene 600 bin TL)

    Sibel Can: 1.5 milyon TL (Geçtiğimiz sene 1 milyon TL)

    Özcan Deniz: 3 milyon TL (Geçtiğimiz sene 1 milyon TL )

    Hülya Avşar: 1 milyon TL

    Edis: 1.5 milyon TL

    Sefo: 1.5 milyon TL

    Koray Avcı: 1 milyon TL

    Hakan Altun: 1,5 milyon TL

    Mustafa Ceceli: 1 milyon TL

    Ziynet Sali: 1 milyon TL


    YORUMLAR

    • 0 Yorum