Sahte mimar! 42 yıldır projelerde imzası var

    Türkiye sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın şokunu daha atlatamamışken benzer bir vaka daha ortaya çıktı. Üstelik sahte belgeyle iş yapan Avni Tekinaslan 42 yıldır birçok kamu ve özel projede mimar ve şantiye şefi olarak görev aldı.

    Sahte mimar! 42 yıldır projelerde imzası var
    19 Aralık 2022 - 13:23

    Antalya'daki birçok yapının inşasında onun adı geçiyordu. Yaklaşık yarım asır boyunca herkes onu kendini tanıttığı sahte bilgilerle tanıdı. Ancak gerçek ortaya çıktı. Kendisini 'Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu' olarak tanıtan Avni Tekinaslan'ın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı.

    sahte-diplomali-mimara-sorusturma_8242_dhaphoto9

    FOYASI ORTAYA ÇIKTI

    Antalya Valiliği'ne yapılan ihbar sonrası gerçekleştirilen incelemede, 42 yıldır özel proje ile kamu projelerinde mimar ve şantiye şefi olarak çalışan Tekinaslan'ın noter onaylı geçici mezuniyet belgesi, Gazi Üniversitesi ile paylaşıldı.

    sahte-diplomali-mimara-sorusturma_8242_dhaphoto8

    İncelemede belge suretinin sahte, bazı bilgilerin ise başka mezuna ait olduğu tespit edildi.

    sahte-diplomali-mimara-sorusturma_8242_dhaphoto7

    BİRÇOK PROJEDE GÖREV ALMIŞ

    Avni Tekinaslan'ın, 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nün koordine ettiği, Selçuklu dönemine ait Av Köşkü ile 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi'nin restorasyonunda görev aldığı belirlendi.

    sahte-diplomali-mimara-sorusturma_8242_dhaphoto6

    Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda da Tekinaslan'ın şantiye şefi olarak görev aldığı tespit edildi. Antalya Valiliği de idari soruşturma başlattı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum