• Reklam

Yer çekimine meydan okuyan kiremit! 

İzmir'in Urla ilçesinde, çatısı göçmüş Rumlardan kalma eski bir ev büyük tehlike yaratıyor. 

Yer çekimine meydan okuyan kiremit! 
22 Mayıs 2021 - 13:35
Bahri Karataş (KHA) 

Yaka Mahallesi Sıra Değirmenler Sokağı ve Aşağı Fabrika Sokağı'nın kesiştiği yolun köşesinde iki tarafı cepheli 1/1 Numaralı ev yılların yorgunluğuna daha fazla dayanamadı. Kimbilir zamanında bu evde kimler yaşadı, iyi ve kötü hatırları oldu.



Rumlardan kalma evin,Aşağı Değirmenler Sokağına bakan kısmının çatısı tehlike saçıyor. Kapı ve penceresi kırık, çatısı göçmüş olan evin, can kaybına yol açmadan, çevresinin koruma altına alınmasını yada tamamen sahibi tarafından yıkılması gerekiyor.



Çatıda bulunan kiremitler neredeyse üfleseniz yere düşecek gibi duruyor. Mahalle sakinleri, kiremitlerin sokakta oyun oynamak isteyen çocuklarını, dışarı bırakmadıklarını, çocukların üzerine düşmesiden korktuklarını,adeta yercekimine meydan okuyor gibi uçta duran kiremitin herhan, aşağıya düşecek gibi durduğunu,park eden araç sahiplerini uyarmalarına rağmen, araçlarını tehlike bölgesine buraktıklarını belirtti. Bina sahibinin yada yetkililerin, büyük tehlike oluşturan evin ya etrafına kimse yaklaşmaması için tedbir almasını ya da biran önce yıkılmasını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum