• Reklam

Yemyeşil bir Aydın için 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu

Aydın'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu. Aydın Valisi Yakup Canbolat, "Ormana ve ağaca hürmet bizim en temel medeniyet değerlerimizdendir" dedi.

Yemyeşil bir Aydın için 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu
11 Kasım 2023 - 16:02 - Güncelleme: 11 Kasım 2023 - 16:03

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel Aydın'da 2 bin 23 mavi servi fidanı toprakla buluşturuldu. Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Aydın-İzmir Otoyolu kenarında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Aydın Valisi Yakup Canbolat, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Fidan dikimi yapılan alana '100. Yıl Cumhuriyet Ormanı' ismi verildi.

Vali Canbolat, fidan dikimindeki konuşmasında "Ekonomik ve ekolojik açıdan büyük öneme sahip ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı kılmak amacıyla aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı ormanları korumak tüm insanlığın ortak görevidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen toplumlar dünlerini, bugünleri ve daha da önemlisi geleceklerini de yok ederler. Özellikle iklim değişikliğinin belirli bir şekilde hissedildiği günümüzde çok daha önemlidir. Toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacı ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde ülke genelinde Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına özel 'Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes' etkinliği gerçekleştirilmektedir. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü çalışma alanında yaklaşık 2 hektar alanda 2 bin 23 mavi servi fidanını toprakla buluştu" dedi.

Fidan dikimi Aydın'ın ilçelerinde de gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum