Vahşi cinayette bir kişi tutuklandı

    Özgür Bağuş'un öldürüldüğü olayla ilgili gözaltına alınan F.Ö., verdiği çelişkili ifadelerden dolayı tutuklandı.

    Vahşi cinayette bir kişi tutuklandı
    28 Eylül 2021 - 21:56 - Güncelleme: 28 Eylül 2021 - 22:06
    Bahri Karataş (KHA)

    Urla'da geçtiğimiz yıl Nisan ayında evinde hunharca katledilen zihinsel engelli Özgür Bağuş'un olayıyla ilgili gözaltına alınan F.Ö. tutuklandı.

    Cinayeti çözmek için özel ekip oluşturan  İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, uzun uğraşlar sonucu ,daha önce şüpheli olarak  gözaltına alıp, serbest bırakılan bir çok kişiyi, toplanan yeni delillerin ardından tekrar gözaltına aldı.

    Olay, geçtiğimiz yıl 29 Nisan'da Sıra Mahallesi'nde meydana geldi. Zihinsel engelli Özgür Bağuş'un (41), üç gündür evinden çıkmadığını fark eden komşuları şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Bağış'ın evinde kapıyı kırarak içeri giren polis ve AKS ekipleri, cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan incelemede Özgür Bağuş'un boğazı kesilmiş ve  vücudunda 60'a yakın bıçak darbesi ile  vahşi bir şekilde öldürüldüğü tespit edildi. 

    Bağuş'un 13 gün öncede aynı evde kalan arkadaşı Serginin Coşkun da  evde öldüğü ortaya çıkmıştı.

    Vahşi cinayete kurban giden ve Urla’da  herkes tarafından sevilen bir kişi olan Özgür Bağuş,kamu kurumları önünde direklerde asılı duran Türk Bayrakları önünde saygı nöbeti tutuyordu.

    Olayı çözmek için İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri birlikte özel ekip oluşturdu.Ekipler, mahallede yaşananlarla tek tek görüşüp bilgi aldı.En ufak ayrıntıyı değerlendirdi.Özel ekip,cinayeti çözmek için vargücüyle çalıştı.

    Yılların tecrübeli dedektifleri, olayla ilgili yaptığı titiz çalışmanın meyvelerini aldı.Ekipler,olayla ilgili daha önce şüpheli olarak ifadesi alınan ve serbest bırakılan İlçede yaşayan şüpheli kişileri teknik ve fiziki takibe aldı. 

    Takip edilen bu kişiler le ilgili yeni deliller ortaya çıktı. Yeni delillerin ortaya çıkmasının ardından, şüpheli olarak bir çok kişi tekrar gözaltına alındı .Gözaltına alınan şüphelilerin Asayiş Büro Amirliği'nde sorguları tamamlandı. 

    Gözaltında bulunan şüpheli F.Ö., çelişkili ifadeler verdiği için  bugün Urla İlçesinde Adliyeye sevk edildi .Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadenin ardından, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlikte de suçlamayı kabul etmeyen ve cinayetin işlendiği gün ,nerede olduğunu ispat edemeyen F.Ö.,tutuklandı. F.Ö., Aliağa Şakran Cezaevine götürüldü.

    Özgür Bağuş,  Batman'ın Kozluk İlçesinde toprağa verilmişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum