• Reklam

Uşak Belediyesi 5'inci Uluslararası Tiyatro Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

UŞAK Belediyesi 5'inci Uluslararası Tiyatro Festivali, dün yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. 25 Temmuz'a kadar sürecek olan festival, çeşitli tiyatro gösterileninin sahnelenmesi ve söyleşilerle devam edecek.

Uşak Belediyesi 5'inci Uluslararası Tiyatro Festivali kortej yürüyüşüyle başladı
19 Temmuz 2023 - 16:42 - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 - 16:43

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ve bu yıl 5'incisi düzenlene Uşak Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında dün kortej yürüyüşü düzenlendi. Eski Belediye önünden, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yapılan korteje katılım yoğun oldu. Maskotlar ve bando takımının çaldığı parçalar korteje renk kattı. Kortej yürüyüşüne Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları Zihni Göktay, Mehmet Pala, Cemal Hünal, Merve Sevi ve çok sayıda sanatsever yer aldı.

ONUR KONUKLARI İLE TİYATRO TADINDA SÖYLEŞİ

Kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Tiyatro Tadında Sohbet' söyleşisi gerçekleştirildi. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu'nun moderatörlüğündeki söyleşi de ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları Mehmet Pala, Zihni Göktay, Cemal Hünal, Merve Sevi, Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler ve Prof. Dr. Hakan Çakmak konuk oldu. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın, ünlü konuklarla buluştuğu ve soru cevap eşliğinde yapılan sohbette festival ve tiyatro hakkında merak edilenler cevap buldu.

'TÜM HALKIMIZI SANATLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Uşak'ta sanatın gelişmesi adına çok yönlü işlerin yapıldığını ve bu kapsamda tiyatro festivalinin şehir adına çok önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Çakın, ""5'inci Uluslararası Tiyatro Festivali dolayısı ile birbirinden ünlü isimleri Uşak'ımızda görmek çok onur verici. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinde yer alan arkadaşlarımız güzel çalışmalarını bu festival ile de taçlandırdılar. Belediyemizin birçok çalışmasının yanında, halkımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin tiyatro ve sanatın her dalına ısındırmak için çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde sürüyor. Her sene üzerine yenilikler katarak tiyatro festivalleri gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Akademik anlamda yetiştirmiş olduğumuz kursiyerlerimizin çalışmalarının sonucunu görmek ve halkımızın yoğun ilgisini hissetmek, ne denli güzel işler yapıldığının en büyük göstergesi. Bu kapsamda tüm halkımızı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Söyleşi sonrası Başkan Çakın, onur konuklarına teşekkürlerini iletip, plaketlerini takdim etti.
Festivalin ilk gününde Uşak Açık Hava Amfi Tiyatrosu'nda İzmir Devlet Tiyatrosu, 'İki Bekar' oyununu sahneledi. Komedi türündeki oyun Uşaklılara keyifli anlar yaşattı.  25 Temmuz'a kadar sürecek olan festival, birbirinden farklı oyunlar ve konukların katılacağı söyleşilerle devam edecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum