Ulucak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi açıldı

    İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde, Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi 22 Mart Dünya Su Günü'nde hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün şehrimizin en büyük çevre sorunlarından biri olan Nif Çayı'nın kirliliği kalıcı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Ulucak Arıtma Tesisi ile Gediz'in en önemli kollarından Nif Çayı artık temiz akacak" dedi.

    Ulucak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi açıldı
    22 Mart 2022 - 15:06 - Güncelleme: 22 Mart 2022 - 15:08

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü'nde yeni bir tesisi hizmete aldı. 45 milyon liralık yatırımla hizmete alınan Kemalpaşa Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve eşi Gülseren Purçu, ilçe belediye başkanları ile eşleri, birlik başkanları, vatandaşlar ve muhtarlar katıldı. Tesisin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kemalpaşa Ulucak Arıtma Tesisimiz ile İzmir tarihinde bir sayfa kapanıyor, yeni bir milat başlıyor. Bugün şehrimizin en büyük çevre sorunlarından biri olan Nif Çayı'nın kirliliği kalıcı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Ulucak Arıtma Tesisi ile Gediz'in en önemli kollarından Nif Çayı artık temiz akacak" ifadelerini kullandı.

    '19 AY GİBİ KISA SÜREDE TESİS DEVREDE'

    Kemalpaşa'nın, İzmir ve Türkiye'nin en önemli tarım bölgelerinden biri olmasının yanında çok büyük bir organize sanayi bölgesine sahip olduğunu ifade eden Soyer, "İlçemizin nüfusu her geçen gün artıyor. Bu nedenle, geçtiğimiz aylarda Kemalpaşa - İzmir metrosunun projesini başlattık. Bugünse Ulucak Arıtma Tesisimizi 19 ay gibi kısa bir sürede hizmete açıyoruz. Tesisin başka bir özelliği bulunmakta. Kemalpaşa-Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi çatı alanlarında ve yaklaşık 11 dönümlük arazide toplam 970 kW kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin kWh elektrik üretilecek tesis ile Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi'nin elektrik ihtiyacının tamamı karşılanarak yılda 2 milyon TL tasarruf edilecek" diye konuştu 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum