UGTF'nin Edremit buluşması

    Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu, aylık toplantılardan üçüncüsünü Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirdi.

    UGTF'nin Edremit buluşması
    27 Ekim 2020 - 17:37 - Güncelleme: 28 Ekim 2020 - 00:31
     
    Bünyesinde 300’ü aşkın usta gazeteci, televizyoncu, yazar ve haberciyi barındıran Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu’nun (UGTF) ekim ayı yönetim kurulu toplantısı Edremit’in Güre mahallesi 1774 Kazdağı Butik Termal Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıya Edremitli gazetecileri temsilen Büyükşehir Arena Gazetesi sahibi Aziz Han da katıldı. Toplantının onur konuğu olan TRT ses sanatçısı İsmail Özkan ise yönetim kurulu kararıyla UGTF üyesi yapılarak Kültür ve Sanat Danışmanlığı görevine getirildi. Genel Sekreter Sedat Yazıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Çölmekçi, Serhan Seyhan, Osman Yurdusev, Disiplin Kurulu Başkanı Yunus Karakaya, Genel Koordinatör Harun Aygün, Denetleme Kurulu Başkanı Bülent Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri Tahsin Güzel, Yılmaz Yurtsever ve Sait Karaduman’ın yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan UGTF Genel Başkanı Ahmet Tübcel şunları söyledi:
    “Federasyon olarak üçüncü olağan buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Bugünkü gündemimiz yeni tüzük hazırlığı, tesisleşme, bölge sorumlularının görevlendirilmesi olacak. Tüzüğümüzde bazı değişikliklere gidiyoruz. Bu konudaki hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Tesisleşme konusunda da önemli adımlar attık. Genel merkez binası, üyelerimizin yararlanacağı bir lokal, İzmir dışından gelecek misafirlerimizin konaklayacağı bina için girişimlerimiz oldu. Bu konuda ilgili makamlardan cevap bekliyoruz.”
    Federasyonun bugüne kadar yaptığı işler konusunda da bilgiler aktaran Tübcel, amaçlarının üyelerin haklarının korunması, dayanışma içinde hareket olduğunu dile getirdi. Bir saati aşkın süren yönetim kurulu toplantısı sonrası dilek ve öneriler konuşuldu. Ardından da bölge görevlendirmeleri yapıldı.
    Toplantı sonrası 1774 Kazdağı Butik Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hasan Demiraslan’ın organize ettiği zeytin fabrikası, Antandros Antik Kenti kazıları ve Altınoluk Abdullah Efendi Konağı ziyareti gerçekleştirildi. Antandros kazılarındaki son durumla ilgili bilgiyi Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Cömert verdi. Abdullah Efendi Konağı’ndaki gezi için de mihmandarlık yapan Cömert, antik kentle ilgili bilgiler aktardı. Antandros Derneği Başkanı Erol Uzun da, 160 yılı aşkın tarihe sahip Abdullah Efendi Konağı’nı gezen gazeteci ve televizyonculara sikke basımı yaptırdı.
    Akşam ise, adını Kazdağları’nın zirvesi olan 1774 metre yükseklikten alan 1774 Kazdağı Butik Termal Otel’de yemekli etkinlik düzenlendi. Pandemi ve hijyen kurallarının ön planda olduğu geceye aileleriyle birlikte otelde kalan ünlü sanatçılar İsmail Özkan ve Mine Geçili onur konuğu olarak katıldı. İsmail Özkan, UGTF yöneticilerinin isteği üzerine ‘İki Keklik’ adlı şarkıyı seslendirdi. Özkan, Edremit yöresine ait bu şarkının hikayesini anlattı. Ayrıca Mine Geçili de ‘Edremit Gelini’ adlı parçayı besteci eşi Hüseyin Bitmez’in çaldığı ud eşliğinde okudu. İki sanatçı büyük alkış aldı.
    Gecede sahneye çıkan Cansel Dağdemir de üyelere keyifli bir akşam yaşattı. Ardından plaket törenine geçildi. Federasyona katkılar sunan sanatçılar İsmail Özkan, Mine Geçili, Cansel Değdemir ve İbrahim Okay ile otel sahibi Av. Hasan Demiraslan’a plaket verildi.
     
    KAYMAKAM ZİYARETİ
    Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu yönetimi ertesi gün Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ı ziyaret etti. Kentle ilgili bilgiler alan federasyon üyeleri, ilgisinden dolayı Kaymakam Ünsal’a teşekkür etti. Federasyon hakkında bilgiler aktaran UGTF Başkanı Ahmet Tübcel, Kaymakam Ünsal’a plaket sundu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum