ABD Büyükelçisi zeytin hasadı yaptı

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, eşi Elizabeth Fritsch ve kızları ile Kazdağları’nda tatil yaptı. Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalan Büyükelçi Satterfield, zeytin hasadına katıldı, topladığı zeytinleri çekiçle kırdı.

    ABD Büyükelçisi zeytin hasadı yaptı
    27 Ekim 2020 - 16:35 - Güncelleme: 27 Ekim 2020 - 16:45
     
    ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak atanması, 27 Haziran 2019 tarihinde onaylanan Büyükelçi Satterfield ile eşi Elizabeth Fritsch, kızları Mary Parker’ı da yanlarına alarak Ege gezisine çıktı. Kuzey Ege’den İzmir yönüne giderken bir gece konaklamak isteyen büyükelçi ve eşi internetten kalacak otel aradı. Büyükelçinin eşi Elizabeth Fritsch Balıkesir’in Edremit ilçesi Güre mahallesinde bulunan 1774 Kazdağı Butik Termal Oteli çok beğendi. ABD’li çift ve çocukları, dün öğleden sonra otele gelip yerleşti.
    Otel sahibi Av. Hasan Demiraslan, büyükelçi ve ailesinin normal bir vatandaş gibi otellerine gelmesine hem şaşırdı, hem de tercih edildikleri için mutlu oldu. Demiraslan’ın zeytin hasadına götürmeyi teklif ettiği Büyükelçi David Satterfield, yakındaki bir zeytinlikte ağaçtan ürün topladı.



    Topladıkları zeytinleri sepetle otele getiren ABD’li elçi Satterfield ve eşi, kızlarıyla birlikte tahta çekiçlerle bunları kırdı. Ardından da kavanozlara doldurup üzerine su doldurdu. Kırma zeytini arabalarına koyan çift, zevkle yiyeceklerini söyledi, kendilerine bu fırsatı tanıyan Av. Demiraslan, eşi Tülay Demiraslan ve çocukları Yusuf ile fotoğraf çektirdi.


    Bu sırada otelde tatil yapan TRT ses sanatçısı İsmail Özkan ile de bir süre sohbet eden büyükelçi müzikle ilgili bilgi aldı. Büyükelçi ve eşi, İsmail Özkan, eşi Esra Özkan, kızları Serpil Naz ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum