Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu'nda üst üste depremler

    Başkanlığını İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan’ın yaptığı Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu'nda istifaların ardı arkası kesilmiyor.

    Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu'nda üst üste depremler
    11 Mayıs 2022 - 20:07
    35 yıldır sürdürdüğü, Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonun başkanlığından sağlık sebeplerini öne sürerek istifa eden, ancak destek vermek amacıyla Heppekcan ile odaları gezmeye devam eden Özcan Saraçoğlu’nun 2021 Mayıs ayındaki istifasının ardından yönetim kurulu kararıyla Federasyon başkanlığına seçilen İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan’a tepkiler çığ gibi!

    Kendi Yönetim Kurulundan Heppekcan’a art arda tepkiler…

    Sıhhi tesisat konusunda Federasyon çalışmalarını yetersiz bulan, dolayısıyla sektördeki esnaf ve sanatkarların mağduriyetinin devam ettiğini söyleyerek 2021 Mayıs ayında Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Antalya Sıhhi Tesisatçılar Odası başkanı Saim Çağlayan'ın istifasının ardından, Samsun temsilcisi olan yönetim kurulu üyesi Uğur Tüfekçi’nin Heppekcan’ın rakibi Ankara Demirciler Odası Başkanı Hayrettin Yıldırım’a desteğini açıklamasından sonra şimdi de Federasyon’da Mersin temsilcisi olarak yer alan aynı zamanda  başkan vekilliği görevini sürdüren Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan istifa etti…

    İlk tepkiler Özcan Saraçoğlu’na

    35 yıldır sürdürdüğü Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu başkanlığından sağlık sebeplerini öne sürerek 2021 Mayıs ayında istifa eden, ancak destek amacıyla Heppekcan ile tüm Türkiye’deki odaları gezmeye devam eden Özcan Saraçoğlu’nun hem TESK yönetim kurulu üyeliğinden, hem de İstanbul’daki oda başkanlığından istifa etmemesi tepkilere sebep olmuştu.
    Bu durumu eleştiren Ankara Demirciler Odası Başkanı Hayrettin Yıldırım, “Madem sağlık sebeplerin el vermiyor, TESK yönetim kurulu ve oda başkanlığı görevlerinden neden istifa etmiyorsun? Federasyon delegesinden 4 yıllığına görev istedin, ibra edildin ama 2 yıl sonra sağlık sebeplerini bahane ederek istifa ediyorsun, madem sağlığın el vermiyor neden halefin Heppekcan ile Türkiye’yi dolaşıyorsun?" diye konuştu.

    Hayrettin Yıldırım’a tam destek   

    Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu başkanlığına aday olan Ankara Demirciler Odası Başkanı Hayrettin Yıldırım yaptığı açıklamada, "Mübarek ramazan ayı başladığından bu yana yollardayım. Ülkemizin dört bir yanındaki oda başkan ve yöneticilerini ziyaret ediyorum. Hepsinin ortak tepkisi hep bu yönde: Madem sağlık sebeplerin el vermiyor, TESK yönetim kurulu ve oda başkanlığı görevlerinden neden istifa etmiyorsun, üstelik Federasyon başkanlığını babadan oğula miras gibi 26 yıldır yanında olan Necdet Heppekcan’a bırakıyorsun” dedi. Federasyon yönetim kurulu üyelerinin gerçekleri gördükten sonra tek tek Heppekcan’ın yanından istifa ederek ayrıldığını belirten Yıldırım, bu arkadaşlarımızın, Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu’nun, demircisinden bakırcısına, sıhhi tesisatçısından oto tamircisine, kuyumcusundan bakırcısına hiçbir esnafımızın derdine çare olamadığını anlayıp gerçekleri görmesinden dolayı mutlu olduğunu, onurlu istifalarından dolayı kendilerini tebrik ettiğini belirtti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum