• Reklam

Türkiye'de bulunan 5 'Yeşil Bayraklı' parktan 3'ü Denizli'de

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı, Türkiye'nin ilk 'Yeşil Bayrak' ödüllü İncilipınar Parkı'nın ardından Çamlık ve Adalet Parkı da 'Yeşil Bayrak' aldı. Böylece Türkiye'deki 5 Yeşil Bayraklı parktan 3'ü Denizli'de yer aldı.

Türkiye'de bulunan 5 'Yeşil Bayraklı' parktan 3'ü Denizli'de
26 Ekim 2022 - 16:04 - Güncelleme: 26 Ekim 2022 - 16:07

İngiltere'deki bağımsız sivil toplum kuruluşu Keep Britain Tidy tarafından 1996 yılından beri belirlenen ve dünyanın en iyi parklarının tescillendiği 'Yeşil Bayrak Ödülleri' bu yıl da sahibini buldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı İncilipınar, Çamlık ve Adalet Parkı dünyanın en iyi parkları arasına girdi. Büyükşehir Belediyesi bir süre önce dünyanın en iyi parkları arasına giren İncilipınar Parkı'nın yanında Çamlık ve Adalet Parkı için de '2022 Yeşil Bayrak' başvurusu yaptı. 17 ülkede uygulanan özel program kapsamında İncilipınar, Çamlık ve Adalet parkları, 8 farklı kriterde yapılan değerlendirmede Yeşil Bayrak ödülü almaya hak kazandı. Bununla birlikte Türkiye'deki 5 Yeşil Bayraklı parktan 3'ü Denizli'de yer aldı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'deki toplam 5 Yeşil Bayrak ödüllü parkın 3'ünü bünyesinde bulunduran Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi. Bir zamanlar hava kirliliği olan, vatandaşların vakit geçirebileceği parkların olmadığı Denizli'den bugün dünya kentleriyle yarışan bir şehir haline geldiklerini söyleyen Zolan, "Tüm bu güzellikleri birlikte başardık. Denizli'miz park ve yeşil alan çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Mutluyuz, gururluyuz ve ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Ne yapıyorsak Denizli'miz için, insanımız için yapıyoruz. Çünkü Denizli'miz her şeyin en güzeline ve en iyisine layık" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum