• Reklam

Temsili askerlik yapacak engelli gençlerin kınası yakıldı

Muğla'da 1 günlük temsili askerlik yapacak olan 44 engelli genç için asker kınası etkinliği düzenlendi. Statü gereği askerlik yapamayan engellilere uzun süre unutamayacakları bir eğlence düzenlenirken, omuzlarında ay-yıldız işlemeli tülbentler ve ellerinde kınaları gören aileleri de gözyaşlarını tutamadı.

Temsili askerlik yapacak engelli gençlerin kınası yakıldı
14 Mayıs 2022 - 18:03 - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 - 18:05

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 'Engelliler Haftası' kapsamında asker kınası etkinliği düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, "Ben de asker annesi oldum. 22 yaşındaki engelli oğlum Kemal'in eline kınası yakılıp, eldivenleri bağlandığı zaman 'Anacığım ben askere gidiyorum' deyip boynuma sarılarak ağlaması, beni de ağlattı. Gerçekten her Türk erkeğinin vatani görevi diyoruz ama her Türk erkeğinin hakkıysa bizim erkek çocuklarımızın da hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bir gün de olsa bu gururu yaşamak çok mutluluk verici" dedi.

Konuşmaların ardından 1 gün askerlik yapacak 44 engellinin kınaları, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Toprakçı tarafından yakıldı. Kınaları yakılan ve Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençlerin, zeybek oynaması büyük alkış aldı.
 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum