Telefon dolandırıcıları yurt dışına açıldı!

    Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu kişileri telefonla arayan ve kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtıp dolandıran şebekeye operasyon yaptı. 103 kişi gözaltına alındı. Çete lideri ve yakınlarının dolandırdıkları parayı eğlencede yedikleriyle ilgili fotoğraflara ulaşıldı.

    Telefon dolandırıcıları yurt dışına açıldı!
    28 Mart 2023 - 15:03 - Güncelleme: 28 Mart 2023 - 15:16
    Başarılı operasyonlara imza atan Emniyet Müdürü Hasan Onar idaresindeki Balıkesir Polisi, yine önemli bir suç örgütünü ortaya çıkardı. Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde operasyon yapan ekipler, yurtdışına açılan telefon dolandırıcısı şebekeyi çökertti.
    103 kişiyi gözaltına alan polis, çete lideri Hakan K, eşi Nurten K, annesi Nursel K'nin elde edilen paraları eğlencede yerken çekilmiş fotoğraflarına ulaştı.




    Aile boyu çetenin özellikle yabancı dil bilen kişileri işe alıp, yabancı ülkelerdeki vatandaşları arayarak hesaplarına para aktartdıkları öğrenildi. Operasyonla ilgili 31 kişi tutuklandı, diğer zanlılar adli kontrolle serbest bırakıldı.
    Yapılan operasyonla ilgili başsavcılık şu açıklamayı yaptı:

    Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak ülkelerinde yaşayan yabancı uyruklu mağdurları telefonla arayıp kendilerini avukat, polis ve kamu görevlisi olarak tanıtarak hesaplarına döviz cinsinden para göndermelerini sağlayan şüpheliler hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Örgüt Faaliyeti çerçevesinde Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı değerlerini Aklama" suçlarından bir süreden beri yürütülen teknik takipli soruşturmada;
    Şüphelilerin 400 müştekiden 691 işlemde toplam 774.549,08 EURO ve 38.160,97 USD para temin ettikleri anlaşılmıştır. Balıkesir ve 21 değişik ilde ikamet eden 116 şüpheli hakkında verilen arama, el koyma ve gözaltı kararlarına binaen 103 şüpheli gözaltına alınmış, 8 şüphelinin halen başka suçlardan ceza infaz kurumlarında olduğu tespit edilmiştir. Diğer şüphelilerin yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Ayrıca müştekilerin bulundukları ülkelerin adli mercilerinden adli yardım talep edilmiştir.
    Şüpheliler hakkındaki adli soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum