• Reklam

Tekne battı! Kaybolan 2 kişi sonar cihazı ile aranacak

BALIKESİR'in Edremit ilçesi açıklarında dün fiber teknenin batması sonucu kaybolan Sinan Yeniçeri (43) ile Hasan Hüseyin Işıktaş'ı (21) arama çalışmaları sürüyor. Aramalarda kullanılmak üzere bölgeye sonar cihazı gönderilirken, Yeniçeri ve Işıktaş'ın sürüklenme ihtimaline karşı Gömeç ve Burhaniye ilçesi açıklarında da çalışma yapılacağı bildirildi.

Tekne battı! Kaybolan 2 kişi sonar cihazı ile aranacak
21 Temmuz 2022 - 18:14 - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 - 18:16

Edremit'te otel işleten Sinan Yeniçeri (43), önceki gün saat 21.00 sıralarında Hasan Hüseyin Işıktaş (21) ve Doğukan Onay (25) ile birlikte 'Never Say' isimli motorlu fiber teknesiyle Akçay Mahallesi'nden denize açıldı. Yarım saat sonra motoru arızalanan tekne, sürüklenmeye başladı. Bu sırada kuvvetli rüzgarın etkisiyle oluşan dalgalar nedeniyle tekne alabora oldu. Teknenin battığını sahilden gören Yeniçeri'nin kardeşi Kamuran Yeniçeri, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Teknedekilerden Doğukan Onay, bir süre sonra yüzerek kıyaya çıktı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Sinan Yeniçeri ve Hasan Hüseyin Işıktaş için 1 helikopter, 3 bot ile bölgede, 1 uçakla da Gömeç ilçesinde arama-kurtarma çalışması başlattı. Geniş bir alanda gün boyu süren çalışmalardan dün sonuç alınamadı. Havanın kararmasıyla çalışmalara ara verildi.

GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Arama kurtarma çalışmaları, bugün günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başladı. Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda süren çalışmalara AFAD dalgıçlarının yanı sıra, Sahil Güvenlik ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Üstü Arama Kurtarma ekibi katılıyor.

İZMİR VE İSTANBUL'DAN TAKVİYE

Bölgeye İzmir'den de takviye Sahil Güvenlik ekibi sevk edildi. İstanbul AFAD bünyesinden dalgıç ve arama kurtarma botunun yanı sıra, sonra cihazı da bölgeye gönderildi. Sonar cihazı ile ses dalgaları kullanarak cismin boyut, uzaklık ve diğer verileri görülmesi sağlanarak, kayıp olan 2 kişiye ulaşılmasının amaçlandığı belirtildi. Yeniçeri ve Işıktaş'ın sürüklenme htimaline karşı Gömeç ve Burhaniye ilçesi açıklarında da çalışma yapılacağı bildirildi.
Arama çalışmaları deniz, hava ve karadan devam ederken, kıyıda ailelerin umutlu bekleyişi ise sürüyor.

DENİZE AÇILMA ANLARI KAMERADA 

Balıkesir'in Edremit ilçesinde teknenin batması sonucu kaybolan Sinan Yeniçeri ve Hasan Hüseyin Işıktaş ile yüzerek kurtulan Doğukan Onay'ın, Akçay 2'nci köprüdeki balıkçı barınağından çıkıp denize açıldıkları anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Bir işletmeye ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 2 arkadaş fiber teknenin üzerinde ilerlediği görüldü.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Balıkesir'in Edremit ilçesi açıklarında dün fiber teknenin batmasıyla kaybolan Sinan Yeniçeri (43) ile Hasan Hüseyin Işıktaş'ı (21) arama çalışmaları Akçay Mahallesi'nde devam ediyor. Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda süren çalışmalarda, Sahil Güvenlik ve Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek veriyor.

Dünden beri çalışmaların devam ettiğini söyleyen Sinan Yeniçeri'nin arkadaşı İsmail Ünsal, "Hala beklemekteyiz. Arkadaşım bir esnaf. Motel işletmesi sahibi. Devamlı görüştüğüm insan. Ben de gelip gidiyorum sabah akşam buraya. Bekliyorum. Hala beklemekteyiz. Arama çalışmaları bir sonuç vermedi. Buna çok üzülüyorum. Şimdi yine onlara bakmaya geldim. Sahil güvenlikten, AFAD'dan bulunduklarına dair haber alamadım" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum