Tekel Bayileri Platformu: Alkol yasağı kalktı

    Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkol satış yasağının kaldırıldığını duyurdu. Aybaş, kişisel Twitter hesabından, "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

    Tekel Bayileri Platformu: Alkol yasağı kalktı
    30 Nisan 2021 - 13:18 - Güncelleme: 30 Nisan 2021 - 13:56

    Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" dedi.

    Özgür Aybaş, toplumun ve tekel bayilerinin itirazının sonuç verdiğini belirtti.

    İçki satışı yasağının hukuki olmadığını ve bir karara dayanmadığını hatırlatan Aybaş, süpermarketlerde ve tekel bayilerinde içki satışının devam ettiğini kaydetti.

    Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yasakla ilgili belge için tekel bayilerine 'İmzalamayın' çağrısı yapmış ve "İçki satışının yasağı tekel bayilerine tebliğ edilmeye başladı hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın imzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır" demişti.

     

    Aybaş'ın paylaşımı sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

    İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

    "Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmî olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. 

    Bunun dışında yapılan açıklamalara itibare edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    TESK: OLMAYAN YASAĞI KONUŞUYORUZ

    Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kendilerine hâlâ yasağa ilişkin herhangi bir bildiride bulunulmadığına vurgu yaparak, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde böyle bir yasak kararı yok. Olmayan yasağı konuşuyoruz. Ruhsatınız varsa size kim ‘satamazsın’ diyebilir? Ruhsat varsa sen zaten buna yetkinsindir. Ortada resmi bir yasak kararı yokken ben nasıl satma diyebilirim esnafa? Vallahi benim bilgim dahilinde bir yasak yok. Olsa ilk önce biz açıklarız” açıklamasında bulundu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum