• Reklam

Polis görev yaparken görüntü almak suç sayıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesine göre, 'emniyet personeli görevini yaparken' cep telefonu ile ses ve görüntü kaydı alanlar engellenecek, haklarında yasal işlem yapılacak.

Polis görev yaparken görüntü almak suç sayıldı
30 Nisan 2021 - 13:22 - Güncelleme: 30 Nisan 2021 - 13:43

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı genelgede, eylemlerde cep telefonu ile ses ve görüntü alan kişilerin engelleneceği ve haklarında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, eylemler sırasında ses ve görüntü alınmasını yasaklayan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesini Twitter hesabından paylaştı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla yayınlanan genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği", ses ve görüntü almanın da görevi yapmayı engellediği ifade ediliyor.

Genelgede,"Personelimizin görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi" ifadelerine yer verildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum