Tarihi kilisede klasik müzik konseri

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Datça Belediyesi'nin iş birliğinde, 'Sürdürülebilir Kültür Mirası Programı' kapsamında,  Hızırşah Kültür Evi'nde klasik müzik konseri düzenlendi.

    Tarihi kilisede klasik müzik konseri
    17 Eylül 2022 - 11:30 - Güncelleme: 17 Eylül 2022 - 11:31

    Hızırşah Mahallesi yakınlarında Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mali desteğinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi'nin katkılarıyla, aslına uygun olarak restore edildikten sonra, Hızırşah Yaşayan Tarih Kültür ve Sergi Evi olarak beş yıl önce hizmete açılan, 19'uncu yüzyıldan kalma tarihi Rum Ortodoks Kilisesi, bu kez sürdürülebilir kültür mirası etkinliğine ev sahipliği yaptı. Hızırşah Kültür Evi sorumlusu Arkeolog Okan Özalp, konserin açılışında yaptığı konuşmada, sürdürülebilir kültürel mirasların en güzel örneklerinden biri olan tarihi kilisede, böyle bir etkinliğin yapılıyor olmasının önemine dikkati çekti. Tarihi Rum Ortodoks Kilisesi'nin 6 yıl öncesine kadar mezbelelik bir halde köylüler tarafından depo olarak kullanıldığını hatırlatan Özalp, "Restorasyonu tamamlanarak, 2017 yılı aralık ayında, kültürel ve sanatsal etkinliklere kapılarını açan bu yapı, gelecek nesillere kültürel mirasın en güzel örneklerinden biri olarak teslim edilecektir " dedi.

    Açılış konuşmasının ardından, kemanda Burçak Özkan, viyolada Ferda Öktem ve viyolonselde Göksun Girici'den oluşan üç sanatçı klasik müzik ile mini konser verdi. (DHA)
     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum