Sosyal medyanın kahraman çifti

    İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Alperen Cihan Çetinkaya ve eşi Rana Çetinkaya, depremzedeler için instagramda çığ gibi büyüyen bir kampanya başlattı.

    Sosyal medyanın kahraman çifti
    01 Kasım 2020 - 23:50 - Güncelleme: 01 Kasım 2020 - 23:59

    Kısa sürede 50 bin kişiye ulaşan 29 yaşındaki avukat ve eşi, Türk insanının yardımseverliğinin örneklerini sergiledi. Topladıkları yardımlarla 10 çadır kuran, 1 kamyon su dağıtan, 2 bin 500 kişiye çorba ve yemek ikram eden Çetinkaya çiftinin bir sosyal medya paylaşımıyla başlayan kampanyası, her saat büyüyen bağımsız bir yardım hareketine dönüştü. Ardından bir TIR dolusu dezenfektan malzemesi, 1 TIR bebek maması, tuvalet kağıdı, sabun, diş macunu, diş fırçası, 1 kamyon dolusu soba, 1 kamyon odun toplandı.

    Avukat Alperen Cihan Çetinkaya ve eşi Rana Çetinkaya iki kişilik bir yardım ekibiyken birden kendilerine katılanlarla her gün en az 10 kişi oldular. Çetinkaya çifti ve arkadaşları, gelen yardımları gece demeden gündüz demeden depremzedelere ulaştırdı. Gençlere örnek olan Alperen Cihan ve Rana Çetinkaya, “Biz hep buradayız. Evimize sadece banyo yapmak için gidiyoruz. Günümüz yardım toplayıp dağıtmakla geçiyor. Acıları paylaşıp, depremzedelerle yatıp kalkıyoruz, onlarla yemek yiyoruz” dedi.

    “İyilik Hareketi”nin öncüsü gençler, son depremzedenin ihtiyacı karşılanana kadar bölgede olacaklarını söyledi.

    ABD'de kurulan Junior Chamber International tarafından ''Türkiye'nin en başarılı 10 genci'' arasında aday gösterilen Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, Manisa'da doğdu ve lise eğitimini de orada tamamladı. Üniversite hayatına başlayana kadar; simitçilikten, bağ işçiliğine; pazarcılıktan, inşaat işçiliğine kadar birçok alanda çalıştı. Henüz o yaşlarda kendi ayaklarının üstünde duran Çetinkaya, kurduğu hukuk bürosuyla özellikle gayrımenkul davalarında ‘Toprağın Avukatı’ olarak adını duyurdu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum