• Reklam

Somalı üreticilere kovan ve tohum temizleme makinesi desteği

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor' projesiyle eğitim alan 18 kursiyere 90'ı arılı toplam 180 kovan dağıtıldı, Soma Ziraat Odası'na da tohum temizleme makinesi desteği yapıldı. Soma'yı ziyaret edip, çalışmaları yerinde gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Vatandaşlarımız ne istiyorsa biz alet edevat noktasında bu yatırımlarımızı üzerine koyarak devam ettireceğiz" dedi.

Somalı üreticilere kovan ve tohum temizleme makinesi desteği
03 Mayıs 2023 - 17:56 - Güncelleme: 03 Mayıs 2023 - 17:56

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma'da gerçekleştirdikleri çalışmaları yerinde incelemek üzere ilçeye gitti. Başkan Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma İtfaiye Amirliği binası önünde Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Soma Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kurt, MHP Soma İlçe Başkanı Adem Yıldırım, Ülkü Ocakları Soma İlçe Başkanı Uğur Aydın, 176 No'lu Şehir içi Toplu Taşıma Kooperatifi Başkanı Emin Kurban ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı. Başkan Ergün'e, MHP Manisa Milletvekili adayları Ali Uçak, Nadir Sarı ve Öztürk Demir, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, başkan danışmanları, daire başkanları eşlik etti.

18 KURSİYERE  90'I ARILI TOPLAM 180 KOVAN DAĞITILDI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma'da ilk olarak üreticilerle bir araya geldi. Başkan Ergün, 'Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor' projesi kapsamında eğitim ve belgelerini alan 18 kursiyere 5 arılı ve 5 arısız olmak üzere toplam 90 adet arılı ve 90 adet arısız kovanı teslim etti.
Kırsal kalkınma noktasında Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin desteklerinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Geçtiğimiz sene kırsal kalkınma noktasında 70 milyon liranın üzerinde bütçe ayırmıştık. Bu sene üretimin çok önemli olduğu noktadan hareket ederek bütçemizden 120 milyon liranın üzerinde bir kaynak ayırarak desteklerimize devam ettiriyoruz. Bugün de bu desteklerden biri burada. Kurslarını bitiren 18 kardeşimize 5 arılı ve 5 arısız kovanın dağıtımını yapıyoruz. Aynı zamanda Soma Ziraat Odası'na tohum temizleme makinesini protokolle teslim etmiş olacağız. Hayırlı işlerde kullanılsın. Vatandaşlarımız ne istiyorsa biz alet edevat noktasında bu yatırımlarımızı üzerine koyarak devam ettireceğiz" dedi.
Başkan Ergün, konuşmasının ardından imzalanan protokolle Soma Ziraat Odası Başkanlığı'na tohum temizleme makinesini teslim etti.
Soma Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kurt ise, tohum maliyetlerini düşürmek için makineyi talep ettiklerini belirtip, "Makine Turgutalp'te depoda duracak. Vatandaşlar gelip kullanabilecekler ve bir sonraki yıla hazırlanmış olacaklar" diyerek, destekleri için Başkan Ergün'e teşekkür etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum