Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı için ilk kazma vuruldu

    MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi tarafından hazırlanan, Yuntdağı'nda hayata geçirilecek Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi için ilk kazma vuruldu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi alanda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı için ilk kazma vuruldu
    23 Kasım 2022 - 13:02 - Güncelleme: 23 Kasım 2022 - 13:03

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda sokak hayvanlarının, sokaklardan barınaklara alınması konusunda belediyelerin çalışma yapmalarını istemesinin ardından Yunusemre Belediyesi'nin hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi projesinde çalışmalar başladı. Türkiye'nin 2'nci, Ege Bölgesi'nin en büyük merkezi olduğu ifade edilen projede ilk kazma vuruldu.  

    Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) ve çeşitli kurum ve kuruluşların da destek verdiği merkezin inşasına başlanırken; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi alanda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    'PROJEYİ EN KISA SÜREDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ'

    İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, projeyi kısa sürede tamamlamayı planladıklarını söyledi. Çerçi, "Proje üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz. 117 bin metrekarelik alanda merkezimiz inşa edilecek. Proje ile ilgili süreç artık sonuçlandı. Şehrimizin önemli sorunlarından birini inşallah çözmüş olacağız. Merkezi en kısa sürede tamamlayarak faaliyete geçireceğiz. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Proje kapsamında, her hayvan için etolojik ihtiyaçlarına göre yeterli büyüklükte kapalı ve açık bölmeler, ilk kabul bölümü, tehlikeli tür birimi, karantina, hasta bakım, yavrulu anne, hayvan müşahede, kuş evi, kedi evi, mama üretim evi, büyükbaş operasyon bölümü, hayvanların bulunduğu birimden ayrı olarak muayene odası, ameliyat odası, bakıcı evi, işçi odası, duş, depo, tuvalet, veteriner hekim odası, idare odası ve hayvan mezarlığı bulunduğu belirtildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum