Şehzadeler'de millet kütüphanesi ve gençlik merkezi açıldı

    Manisa'nın Şehzadeler Belediyesi tarafından 40 milyon TL maliyette hayata geçirilen Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi Projesi, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

    Şehzadeler'de millet kütüphanesi ve gençlik merkezi açıldı
    15 Kasım 2023 - 00:27 - Güncelleme: 15 Kasım 2023 - 00:28

    Şehzadeler Belediyesi'nin 40 milyon TL maliyette hayata geçirdiği millet kütüphanesi ve gençlik merkezi törenle hizmete açıldı.
    Törende 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Ayşe Nevin Sert, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Sülayman Şahin, Manisa protokolü ve vatandaşlar hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşımızın okumasıyla başlayan törende açılı konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Millet kütüphanesi ve gençlik merkezi, sadece bir bina veya mekan değil, aynı zamanda bir merkez olacak. Burası, bilginin, fikirlerin ve sanatın buluşma noktası olacak" dedi.

    'SON TEKNOLOJİYLE DONATILDI'

    Merkez binasının Yarhasanlar Mahallesi'nde eski adliye lojmanları arsası olarak bilinen alanda yer aldığını anımsatan ve bin 453 metrekarelik bir alanda  toplam 2286 metrekare inşaat alanına sahip, 4 kattan oluştuğuna değinen Çelik, "Bodrum kat,  toplam 577, zemin kat  toplam 577 metrekarelik bir alana kurulu. 1'inci katın tamamında 720 metrekarelik alanda gençlik merkezimiz yer alıyor. 2'nci kat ise toplam 682 metrekare alana kurulu. İnşaatımız betonarme karkas sistemi ile son deprem yönetmeliği şartlarını yerine getiriyor. Tüm cephelerimiz ısı, su izolasyonları ile yangın yönetmeliği 'yanmazlık sınıfı' şartlarını yerine getiren alt kaplamalar ile kaplandı. Üzerleri mekanik montaj sistemli modern prekast malzemeler ile giydirme yapıldı. Tüm binanın merkezi doğal gazlı ısıtma sistemi ve klima ile soğutma sistemi bulunuyor. Kütüphanenin mekanik havalandırma sistemi var" dedi.

    'TOPLAM 40 MİLYON TL'YE MAL OLDU'

    Şehzadeler Belediye Meclisi'nde alınan karar ile Millet Kütüphanesi'ne Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanesi; gençlik merkezine Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi; toplantı salonuna ise Necip Fazıl Kısakürek toplantı salonu ismi verildiğini belirten Çelik şöyle devam etti: "İçerisinde 10 bin kitabın yer aldığı Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanemiz 7 gün 24 saat hizmet verecek. Son sistem teknoloji ile donatılan bu bölüme özel olarak geliştirilen 'sehzadelerM' uygulaması ile giriş yapılacak ve bu uygulama ile hizmetten yararlanan kullanıcıların hangi saatlerde giriş çıkış yaptıkları, mola süreleri takip edilebilecek. Kütüphanemizde belli saatlerde ücretsiz olarak çay ve çorba ikramlarımız olacak. Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezimizde 15 adet sınıfımız mevcut. Bu sınıflardan 8'inde LGS'ye hazırlık, 7. ve 8. sınıflara yönelik diğer kurslarımız yer alıyor. Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonumuzda ise 150 kişinin aynı anda faydalanabileceği bir mekan oluşturduk. Bu güzel eserimiz, toplam 40 milyon TL'ye mal oldu." Çelik, yaklaşan yerel seçimlerde aday olmayacağını bir kez daha yineleyerek, "Son güne kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
    Manisa Valisi Enver Ünlü yapılan hizmet için Çelik ve ekibine teşekkür ederken, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ise "En hayırlı hizmetlerden birisi daha yapıldı. Sayın Başkanımızın kısaca ifade ettiği ikinci dönemde yapılmış bütün hizmetlerine bir altın kolye takmak gerekseydi bu bir kütüphane, konferans salonu ve gençler için yapılmış bir hizmet olurdu. Başkanımızın süratle anlattığı hizmetlerinin yanında bir de vedası oldu. Bu üzücüdür ama bir işi zirvedeyken bırakmak da benim prensibimdir" ifadelerini kullandı.
    Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu da "Hizmetlerini anlatmaya dakikalar yetmedi, kelimeler kifayetsiz kaldı. İşte AK Parti'nin samimiyet, tevazu ve gayretle yapılan belediyeciliği budur. Gönülden kutluyorum" dedi.
    Konuşmaların ardından protokol üyeleri yapılan duanın ardından kurdele keserek Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'ni hizmete açtı. Açılışın ardından Çelik ve protokol üyeleri açılışı yapılan tesisi gezdi.

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum