Şehzadeler Aşevi'nin temeli atıldı

    Manisa Şehzadeler Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Şehzadeler Aşevi'nin temeli atıldı. Günde 3 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek çıkarabilecek kapasiteye sahip olacak merkez, Nisan 2022 tarihinde tamamlanarak hizmete açılacak.

    Şehzadeler Aşevi'nin temeli atıldı
    13 Ocak 2022 - 17:34 - Güncelleme: 13 Ocak 2022 - 18:26
    Şehzadelerdeki engelli, yaşlı, bakıma muhtaç ve öğrenciler gibi ihtiyaç sahibi kesimlere sıcak yemek hizmeti verecek olan Şehzadeler Aşevi'nin temeli, Şehzadeler Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi işbirliğiyle atıldı. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Başkan Çelik, aşevinin Ramazan ayı öncesinde tamamlanacağını söyledi.

    Şehzadeler Belediyesi'nin kurulduğu günden beri sosyal belediyeciliğin gereği olarak her zaman garip, gurebanın yanında olduğunu hatırlatan Başkan Çelik şöyle devam etti; "Sosyal yardım faaliyetlerimizi kesintisiz olarak sürdürdük. Bununla birlikte güzel projeleri de hayata geçirdik. 'Atma Paylaş' gibi bir projeyi hayata geçirerek, ilçemiz halkı arasında bir gönül köprüsü kurduk. Evlerde kullanılabilir durumda olan ihtiyaç fazlası malzemeleri belediye ekiplerimiz alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Böylece hem israfı önlemiş olduk hem ilçemiz halkı arasında hayır ve gönül köprüsüne vesile olduk. Bugün de bir aşevinin temelini atmak için bir aradayız."

    'CİDDİ BİR EMEK HARCANDI'

    Aşevinin tamamlandığında günde 3 bin kişiye sıcak yemek çıkarabilecek bir kapasitesinin olacağını aktaran Başkan Çelik  "Proje kısmında ciddi bir emek harcandı. Bölgemizdeki aşevleri incelenerek yetkilileri ile görüşüldü ve onların tavsiyeleri, fikirleri alındı. Aynı şekilde bu sektördeki firmalarla da görüşülerek onların da düşünceleri alındı. Nihayetinde son derece güzel, ihtiyaca cevap veren bir proje belirlendi. İmar planı tadilatları yapılarak ihaleye çıkıldı ve şimdi de temeli atılacak" dedi.

    "EVİNDE YEMEK YAPABİLECEK İMKANI OLMAYANLARA HİZMET VERECEK"

    Aşevinin 1 milyon 59 bin TL'ye ihale edildiğini kaydeden Başkan Çelik "Şehzadeler Belediyesi olarak binayı tamamlıyoruz. Yine bir aracı servis ve dağıtım için hazır ettik. Aşevinin iç ekipmanları için de üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte aşevini çalıştıracağız. Hedefimiz şu; evinde yemek yapabilecek imkanı olmayan hasta, engelli, bakıma muhtaç, yaşlı ve öğrencilere sıcak yemek çıkarmak. Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte bu işin yapılması ile de hizmetin sürdürülebilir ve süreç içerisinde hayırseverlerin de etkin olabilecekleri bir sistem oldu.  Bu noktada da İl Müftümüz Mustafa Soykök'e katkı ve duyarlılıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

    Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da Şehzadeler şehri Manisa'nın kadim bir şehir olduğuna değinerek, "Kadim şehirlerin en önemli özelliklerinden biri, dışarıdan gelen insanların karınlarını rahatlıkla doyurabilecekleri, yatabilecekleri ortamlarının olmasıdır. Bu hizmet ile Manisa'nın önemli bir eksiği giderilmiş oluyor. Katkı ve destek sunan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.  

    YORUMLAR

    • 0 Yorum