Sayıştay'ın kooperatif kararına CHP İzmir'den tepki!

    Sayıştay'ın kooperatif kararına CHP İzmir'den tepki!

    Sayıştay, Büyükşehir'in üretici kooperatiflerinden ürün almasını durdurma kararı CHP'de tepkiyle karşılandı. CHP'li isimler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

    Sayıştay'ın kooperatif kararına CHP İzmir'den tepki!
    30 Kasım 2023 - 15:46
    Sayıştay üretici kooperatiflerinden Büyükşehir’in ürün almasını durdurdu. Bugün üretici kooperatifleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "pes artık" ifadeleriyle tepki gösterdi.

    Soyer'in açıklamasının ardından Sayıştay kararına CHP'den art arda tepkiler yükseldi. 

    "NE ÇOCUKLARI SÜTSÜZ NE KOOPERATİFLERİ ÖKSÜZ!"

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu açıklamasında, "İktidarın İzmir’le olan hesabı, engellemeleri bitmiyor. Sayıştay kararıyla büyükşehir belediyemizin süt kuzusu projesi kapsamında süt üreten kooperatiflerden süt alması engellendi. Ne çocuklarımızı sütsüz ne koopetatiflerimizi öksüz bırakmayacağız”. Tıpkı iktidarın İzmirliyi, üreticiyi,köylüyü korkutmaya çalışmasına pabuç bırakmayacağımız gibi. İster asın, ister tutuklayın. Bizler ve Tunç Soyer İzmir’den ve halkımızdan yana olmaya devam edeceğiz" dedi. 

    "FON-DİP YAPANLARLA UĞRAŞ"

    CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ise, "Sayıştay, üretici kooperatiflerinden ürün alarak çiftçileri destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uğraşma. Beş maaş birden alan siyasetçi bürokratlarla, milletin parasını bankalarda fon-dip yapanlarla uğraş!" ifadelerine yer verdi. 

    "DARBENİN MİMARLARINA KARŞI" 

    CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, "Ülkemizdeki en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan yerel yönetimlerin üretici kooperatiflerinden ürün alması Sayıştay kararıyla yasaklandı. Neticede üretici kooperatiflerinden ürün alımının ihale yoluyla sağlanmasının, kooperatiflerin tekelleşmeye zorlanmasının, köylünün göçe mecbur kalmasının ve tarımdan uzaklaşmasının önü açılmış oldu. İzmirimizin 'Başka Bir Tarım Mümkün' politikasına vurulan bu darbenin mimarlarına karşı Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte emeğin, alın terinin, üreticinin ve köylünün yanındayız" dedi. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum