Özgür Özel ile Meral Akşener bir araya geldi!

    Özgür Özel ile Meral Akşener bir araya geldi!

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

    Özgür Özel ile Meral Akşener bir araya geldi!
    30 Kasım 2023 - 15:51 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 16:18
    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ile İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

    CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

    Görüşmede Akşener’e ise İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, Genel Başkan Yardımcıları Ortay Vural ve Burak Akburak ile İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın eşlik etti.


    İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede yerel seçim ittifakınının görüşüldüğü öğrenildi.

    Meral Akşener ile Özgür Özel'in İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmesi sona erdi.

    İki lider görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.


    ÖZEL: İTTİFAKI SORDUK!

    Özel şunları söyledi:

    “Sayın Genel Başkanımızdan randevu talep etmiştik. Sağ olsunlar en kısa sürede talebimizi karşıladılar. Heyetimizi, heyetleri ile birlikte ağırladılar.

    Yaptığımız görüşmede, tabii ki çok önemli değerlendirmeler yaptık ama ziyaretimizin özü ve özeti şuydu: İYİ Parti’nin kamuoyunca da bilinen, bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir Genel İdare Kurulu kararı ile tüm seçim bölgelerinde yerel seçime kendi adayları ile girmeleri noktasında bir irade beyanları, alınmış bir kararları vardı.

    Biz ziyaretimizde; bu karara saygılı olduğumuzu, o yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklifle değil. Ancak yerel seçimlerde, ittifak kelimesi yoruldu, ittifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Ama yerel seçim; esnekliği, biraz daha hızlı karar vermeyi, ikili iş birliklerini gerektiriyor. Biz, İYİ Parti’ye önümüzdeki yerel seçime yönelik olarak iş birliği içinde olup olamayacağımızı, böyle bir Genel İdare Kurulu kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu, ama eğer mümkün olursa bundan sonraki süreçte, yerel seçimlerdeki iş birliği için partilerimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk. Ve Sayın Genel Başkanımızdan bu konuda bir cevap aldık.”

    AKŞENER: KARAR PAZARTESİ VERİLECEK

    Akşener ise şöyle konuştu:

    “Sayın Özel’in söyledikleri doğrudur. O, konuyu anlattı. Bizim bir kararımız var, 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. O konuyu, Genel İdare Kurulu’nda bizim tekrar iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde birlikte iş birliği yapabilir miyiz sorusunu, bir soruyu; Genel İdare Kurulu’na tekrar götürebilir misiniz, özü bu. Biz de arkadaşlarımızla, kendilerinin yanında da konuştuk. Pazartesi günü doğal olarak GİK’i toplayacaktık, zaten. Orada bu soruyu, Genel İdare Kurulumuza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek, göreceğiz. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah, her şey Türkiye için iyi olur.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum