• Reklam

Sahte "rent a car" sitelerine dikkat!

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların  bu sitelere karşı daha duyarlı olmaları için uyarıda bulundu. 

Sahte "rent a car" sitelerine dikkat!
07 Eylül 2022 - 10:07

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada,  " Sorumluluk bölgesinde son zamanlarda meydana gelen dolandırıcılık olaylarını incelediğimizde 'Rent A Car' şirketi adı altında aynı orijinal siteymiş gibi kopyalanarak oluşturulan sahte sitelerce araç kiralamak isteyen müşterileri dolandırdığı, yine araç sigorta, pasaport gibi işlemler için randevu almak isteyen müşteriler sahte olarak oluşturulan site ve telefon numaraları aracılığı ile dolandırıldığı görülmektedir. Meydana gelen bu tarz Dolandırıcılık olaylarından korunmak için aşağıdaki bilgilendirmeye dikkat etsinler " diye vatandaşları uyardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı duyuruda ,

"İnternetten alışveriş yapacağınız sitenin güvenli olduğundan emin olun.

İnternet ortamında asıl kredi kartı bilgileri yerine Sanal Kredi Kartı oluşturarak sanal kredi kartı bilgileri ile internet ortamında alışveriş yapın.

Gerek asıl kredi kartı ve gerekse sanal kredi kartlarınızın mail order ve internet kullanımına kapalı olmasına dikkat edin. (Kullanacağınız zaman internetten aktivite edebilirsiniz)

Güvenliğinden emin olmadığınız kaynaklardan bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza uygulamalar yüklemeyin.

Mobil cihazınıza uygulama indirirken her zaman resmi uygulama mağazalarını kullanın.

Kullanmış olduğunuz bilgisayar ve cep telefonlarında yüklü olması gereken anti-virüs programını düzenli olarak güncelleyin.

Mobil cihazınıza yüklediğiniz uygulamaların, erişmek istediği izinleri kontrol edin. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklenmesine ve telefonunuza ait yönetici izni (admin) isteyenlere izin vermeyin.

Sosyal medya hesaplarınız üzerinden sizden para talep eden veya kart numaranızı isteyen yakınlarınızla yüz yüze iletişime geçin. Sosyal medya üzerinden kart bilgilerinizi ve hesap bilgilerinizi paylaşmayın.

Hiçbir kamu veya banka görevlisi sizden kişisel bilgilerinizi, banka şifrenizi ya da paranızı istemez. Tanımadığınız numaralardan gelen, çok cazip görünen tekliflere lütfen itibar etmeyin" diye vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum