Romanya'nın Bağımsızlık Günü, İzmir'de resepsiyonla kutlandı

    İzmir Romanya Başkonsolosu Mioara Ştefan, Romanya Ulusal Günü nedeniyle La Cigale Restoran’da bir resepsiyon düzenledi.

    Romanya'nın Bağımsızlık Günü, İzmir'de resepsiyonla kutlandı
    30 Kasım 2022 - 13:54
    Romanya Ulusal Günü resepsiyonuna Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Almanya İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter, İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, fahri konsoloslar ile İzmir’de yaşayan Romanya vatandaşları katıldı. Konuklar geceye özel hazırlanan geleneksel çörekten kopardıkları parçayı tadarak salona girdi.


    Zehra Akpınar, Hüseyin Mutlu Akpınar

    Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Mioara Ştefan, Türkiye ve Romanya’nın ticaret ve ihracatta önemli partner olduklarını söyledi. Romanya’da kayıtlı olan 17 binden fazla Türk şirketi olduğunu ekleyen Başkonsolos Ştefan, “Gecenin oluşmasında da katkısı olan; Dentaş Kağıt Sanayi A.Ş, Köstence’deki Romagra Development ve Söktaş'a teşekkür ederiz. Romanya’ya özgü yemeklerle hep yanımızda olan kişi, 30 yıldan fazla Romanya’da yaşayan bir Türk’tür.  Sarerom, Olimpia ve Marathon gibi Romanya’daki bir sürü şirketin sahibidir. Levent Atin ve Rumen eşi Alina Atin bu akşam, Romanya’nın ulusal gününü kutlamak adına ilk defa bizimle beraber olabildiler, çok teşekkür ederim” dedi. 


    Mustafa Aysel, Engin Yazar, Ayşegül Yazar, Necdet Yazar, Alina Atin, Levent Atin, Reis Suluman

    Başkonsolos Mioara Ştefan, konuşmasını herkesi Romanya’yı ziyaret etmeye davet ederek; “İsterim ki Romanya’nın ne kadar güzel bir ülke olduğunu kendiniz görün. Bütün sene boyunca ve özellikle Noel zamanında” diye tamamladı. 


    Jak Eskinazi, Laura Rittes, Hasan Çölmekçi

    Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya da Türkiye ve Romanya’nın tarihsel, insancıl ve kültürel bağlarına dayanan çok yakın ilişkileri bulunduğunu dile getirdi. Babasının Bükreş’teki Türkiye Büyükelçiliği'nde askeri ataşe olarak görev yaptığı süre boyunca çocukken iki sene yaşadığı ilk yabancı ülkenin Romanya olduğunu ve kalbinde çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. 
    Konuşmaların ardından müzik eşliğinde Romen yemekleri ve içecekler konuklara ikram edildi. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum