Öğrenciler, hastanedeki çocukların dünyasını resimleriyle renklendirdi

    İZMİR'de lise öğrencileri hastanede çocukların daha renkli bir ortamda tedavi görmesini sağlamak için hastane duvarlarına resim çizdi. Duvarlara çizilen çeşitli görseller, kardiyoloji servisinde yatılı tedavi gören çocuklara moral oldu.

    Öğrenciler, hastanedeki çocukların dünyasını resimleriyle renklendirdi
    30 Kasım 2022 - 13:47 - Güncelleme: 30 Kasım 2022 - 13:48

    Çiğli Fen Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Serpil Subaşı, 'Elin Ellerimde' adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı. Projeyle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin duvarları öğrenciler tarafından çizilen resimlerle renklendirildi. Kardiyoloji servisinde yatılı tedavi gören çocukların mutlu olacakları bir ortamda sağlıklarına kavuşmaları için öğretmenleri Serpil Subaşı ile birlikte hastaneye gelen öğrenciler, çeşitli görselleri duvara çizdi. Hasta çocuklara öğrenci ekibiyle moral olmak istediklerini dile getiren Çiğli Fen Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Serpil Subaşı, "Özellikle yatan hasta çocukların moral ve motivasyona çok ihtiyacı var. Evlerinden, arkadaşlarından veya okullarından uzakta burada şifa bulmayı bekliyorlar. Ancak sonuçta hastane ortamı. Bizde bu çocukların, ailelerin hayatını biraz da olsa değiştirip, onlara moral olmak amacıyla bu projeyi başlattık. Birçok resimle duvarları renklendirdik. Çocukların ve ailelerden olumlu dönüşler gözlemledik. Ayrıca hastane personeli de çok olumlu düşünceler iletti. Biz çocuklara ve ailelere moral ve ışık olabiliyorsak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.
    Etkinliğe katılan 11. sınıf öğrencilerinden Havin Çiçek (16), "Hastane ortamının soğuk ortamından çocukları uzaklaştırmak istedik. Ayrıca ailelerin de bu kaygıdan kurtulmasını amaçladık. Biraz olsun onları bu durumdan uzaklaştırabilmek bizi mutlu etti" dedi.
    Öğrencilerden Betül Öztürk (16), "Çocuklara umut aşılamak istedik. Çocukların tekrar renkli bir dünyaya kavuşmalarını sağlayabiliyorsak bu bizim için çok değerli. Bunun için çabaladık" ifadelerini kullandı.
    Öğrencilerden Ezgi Ateş (16) ise "Biz buraya gönüllülük esasına göre geldik. Manevi olarak çok şey kazandık., Çocuklara moral oldu. Küçük bir şey gibi görülebilir ancak çocukların olumsuz psikolojisini değiştirebiliyor. O yüzden etkinliğe katılmaktan çok memnun oldum" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum