Roman mahallesinden Mürselpaşa'ya köprü

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Mürselpaşa Bulvarı’ndan Ege Mahallesi yönüne, Ege Mahallesi yönünden de Mürselpaşa Bulvarı’na bağlantı sağlayacak 5 şeritli Ege Mahallesi dere üzeri karayolu köprüsü yapacak. Projeye ilişkin yapılan 1/5000 ve 1/1000’lik plan değişiklikleri askıya çıktı.

    Roman mahallesinden Mürselpaşa'ya köprü
    13 Aralık 2022 - 15:24
    İzmir Büyükşehir Belediyesi kent trafiğine nefes aldıracak bir projenin altına imza atacak. Büyükşehir Belediyesi; Mürselpaşa Bulvarı'ndan Ege Mahallesi yönüne, Ege Mahallesi yönünden de Mürselpaşa Bulvarı'na bağlantı sağlayacak 5 şeritli Ege Mahallesi dere üzeri karayolu köprüsü için proje hazırladı.  Betonarme köprü 41,5 metre uzunluğunda olacak. Ege Mahallesi yönünde 23,5 metre genişliğinde olacak köprünün Mürselpaşa Bulvarı bağlantısında 45 metre genişliğe ulaşacak.



    TRAFİK DAHA DA ARTACAK 

    Projenin teknik raporunda şu ifadelere yer verildi:
    Proje Amaç ve Prensipleri İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Mürselpaşa Caddesi-Zafer Payzın Köprülü Kavşağı Arası Karayolu, Bağlantı Yolları ve Büyük Sanat Yapıları Uygulama ve Gūçlendirme Projelerinin Danışmanlık Hizmet Alımı |şi" kapsamında hazırlanan "Yeni Ege Mah. Kavşağı Meles Deresi Köprüsū (K20 köprüsü)" projenin değerlendirilmesi bu raporun konusunu oluşturmaktadır. Mürselpaşa Bulvarı (D300), Şehir içi trafiğe hizmet veren önemli bir karayoludur. Bununla birlikte, bölgenin trafik yoğunluğu bakımından önemli arterlerindendir. Meles Deresi üzerine yapılacak karayolu köprüsü ile kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı Ege Mahallesine doğrudan bağlantı sağlayacaktır. Şu anki mevcut ivme. bölge trafiğinin ileriki yıllarda daha fazla yoğunlaşacağı şeklindedir. Bu sebepten dolay bu bağlantıların geliştirilmesi ve düzenlenmesi zaruri olmaktadır.


    (Gündemebakış)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum