Çeşmeli itiraz etti, parka yapılacak arıtma iptal

    Çeşme Ovacık Mahallesi'nde yer alan ve mevcut planlarda 'park alanı' olarak geçen yere atık su arıtma tesisi yapmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapılan itirazlar nedeniyle projeyi iptal etti.

    Çeşmeli itiraz etti, parka yapılacak arıtma iptal
    13 Aralık 2022 - 15:13
    39’u biyolojik ve 6’sı doğal arıtma olmak üzere toplam 67 arıtma tesisi ile hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü yeni arıtma tesisleri için düğmeye basma kararı almıştı.
    Çeşme ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ovacık Mahallesi'nde mevcut planlarda 'park alanı' olarak geçen alan için plan Nazım İmar Planı Değişikliği önerileri meclis gündemine gelmişti ve alanın Atık Su Arıtma Tesis Alanı olarak belirlenmesine yönelik, hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi mecliste bulunan 4 partinin de oy birliği ile kabul edilmişti.
    Planların askıya çıkmasının ardından ise park alanının Atıksu Arıtma Tesisi’ne çevrilmesi kararına çok sayıda itiraz yapıldı. Planların iptali için 48 itiraz dilekçesinin verildiği süreçte, itirazları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis’ten geçen plan değişikliğinin iptaline karar verirken ayrıca alanın yeniden park alanı belirlenmesine için 1/5000 ölçekli Nazım İmar planı değişikliğini yayımladı. (Egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum