• Reklam

PTT dağıtım elemanı sıcaktan öldü

İzmir'de PTT çalışanı Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında güneş çarpması nedeniyle fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren Kırmızıgül, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

PTT dağıtım elemanı sıcaktan öldü
25 Temmuz 2023 - 11:53
İzmir’de dün sıcak hava dalgası bir can aldı. PTT’de görevli Berran Kırmızıgül isimli bir memur dün dağıtım sırasında fenalaşarak Ege Üniversitesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Kırmızıgül tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 9 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen 42 yaşındaki Kırmızıgül  anne ve babası ile yaşıyordu.

"BU SICAKTA SOKAĞA MI ÇIKARILIR"
Kırmızıgül'ün mesai arkadaşları bugün Bayraklı’daki PTT Dağıtım Merkezi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. KESK'e bağlı Haber Sen 6 Nolu Şube’nin çağrısıyla yapılan açıklamada sıcaklık uyarısı verilen günlerde dağıtma ara verilmesi istendi. PTT Genel Müdürü ve İzmir Baş Müdürü’nün istifaya çağrıldığı açıklamada ayrıca suç duyurusunda bulunacaklarını da dile getirdiler. Açıklamada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

PTT çalışanı sıcak yüzünden hayatını kaybetti! Sendika eylem yaptı

SENDİKADAN TEPKİ
Şube adına açıklamayı okuyan Derya Balseven “Performans sayıları kaldırılmalıdır… İş güvenliği kuralları harfiyen uygulanmalıdır… Çarşamba günü yani yarın yüzyılın sıcağı olacağı söyleniyor. Ne olur riski yok edemediğimiz günlerde dağıtım yapılmasa. Ölmek istemiyoruz ey PTT yöneticileri. Berran’a yaşattığınızı yanınıza kar koymayacağız. Ta ki sizler insan olduğumuzu hatırlayıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Artık korkun bizden.” açıklamasında bulundu.

PTT çalışanı sıcak hava kurbanı!

YORUMLAR

  • 0 Yorum