Piriştina'nın apartmanında çökme

    İzmir depreminde hasar gören binalarda büyük tehlike yaşanıyor. Hasar gören binalardan olan Köşe Apartmanı da dün boşaltıldı. Bugün de binada çökmeler oldu.

    Piriştina'nın apartmanında çökme
    05 Kasım 2020 - 13:56 - Güncelleme: 05 Kasım 2020 - 16:48
    İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından birçok binada hasar meydana geldi. Hasar gören binalar birbir boşaltılmaya başlandı. 
    Alsancak'ın simgelerinden biri olan ve halen İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, merhum Ahmet Piriştina'nın evinin bulunduğu Köşe Apartmanı depremde aldığı hasar nedeniyle polis polis nezaretinde boşaltıldı. Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi'nde bulunan binada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il Müdürlüğü ve Konak Kaymakamı Mehmet Eriş incelemelerde bulundu. Polis, vatandaşlara sadece özel eşyalarını almaları konusunda uyarıda bulundu. Kaymakam Mehmet Eriş, inceleme bittikten sonra binanin kullanılıp kullanılmayacağına dair karar vereceklerini söyledi. Durumdan üzüntü duyan apartman sakinleri teker teker girdikleri evlerinden eşyalarını alarak ayrıldı. Binayla ilgili hasar tespit raporunun bir hafta sonra çıkacağı kaydedildi.

    Ancak bu sabah bina çatırdamaya başladı. Küçük çökmelerin olduğu binanın çökmesinden endişe ediliyor. Bazı balkonlarda büyük çatlaklar oluşan bina büyük tehlike saçıyor. Binada çocukluğu, gençliği geçen Buca eski Belediye Başkanı Levent Piriştina da olay yerine gelerek annesi Mine Piriştina'nın bazı eşyalarını aldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum