• Reklam

Merhum başkanın apartmanı hasar gördü

İzmir depremi sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin merhum başkanı Ahmet Piriştina'nın yıllarca ikamet ettiği, eşi Mine hanımın oturmayı sürdürdüğü apartman hasar gördü, bu nedenle boşaltıldı.

Merhum başkanın apartmanı hasar gördü
04 Kasım 2020 - 20:19 - Güncelleme: 04 Kasım 2020 - 20:38
İzmir'de yaşanan deprem sadece Bayraklı ve Bornova'yı vurmadı. Kentin diğer semtlerinde de binalarda ağır hasarlar oluştu. Hasar oluşan binalardan biri de Alsancak'ta Reyhan Pastanesi'nin hemen karşısında yer alan Köşe Apartmanı. Köşe Apartmanı'nın en önemliği özelliği İzmir'in efsane Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ahmet Piriştina ve ailesinin burada oturması. Başkanken bile bu apartmanda oturmaya devam eden Başkan Piriştina ve eşi Mine hanım çocuklarını burada büyüttü.
Daha önceki depremde çatlaklar oluşan Köşe apartmanı, 6.6'lık son deprem sonrası bariz sıva dökülmeleri sonrası korkuya neden oldu. Apartmanda oturanlar binaya girmekte endişe ederken görevliler ilk incelemenin ardından binada  detaylı incelemeye karar verdi. Bu nedenle de, hasar gören apartman sakinleri evlerini terketti. Boşaltılan apartman için rapor hazırlanacak. Bu rapora göre de yıkılıp yıkılmayacağına ya da oturulup oturulmayacağına karar verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum