Peyzaj ondan sorulur!

    23 yıl ihracat uzmanı olarak Ortadoğu'ya yönelik projeler yapan Hasan Berber, 9 yıl önce Kuzey Irak'ın Erbil şehrinde site inşaatının peyzajıyla başladığı bahçe düzenleme işini meslek haline getirdi. İhracatçılığı bırakıp peyzajda uzmanlaşan Berber, yerleştiği Kuşadası'nda yaptığı projelerle siteleri güzelleştiriyor.

    Peyzaj ondan sorulur!
    21 Mayıs 2022 - 17:24
    Başkent Ankara'da 23 yıl aralıksız çeşitli firmaların ürünlerini Ortadoğu'ya pazarlamak için çaba sarfeden Hasan Berber, devrim gibi bir kararla bu mesleğini bırakıp peyzaj işine başladı. 2 oğul, 1 torun sahibi Berber, 2013 yılında Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yaptıkları site inşaatının peyzajı ile başladı işe... 8 yıl önce bir ev satın aldığı Kuşadası ile tanıştı. Kendi bahçesini güzelleştirirken görenler de istedi. Pandemi başlayınca, yazları geldiği Kuşadası'na tamamen yerleşti. Site komşusu Barış Menderes ile kurduğu şirketle hobisini, işi haline getirdi.



    Hasan Berber şunları anlattı:
    "Ankara'da 18 yıl başkanlığını yaptığım sivil toplum örgütü olan Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği'nin çevreci ve sosyal sorumluluk projelerinde öncü olması, yeşili ve doğayı sevmesi bizleri peyzaj ve görsel görüntüler konusunda olgunlaştırdı.
    Hayatımın her sürecinde zaten düzenli ve titiz olduğum için yaptığım işlerde de aynı titizliği toprağa yansıttık ekip olarak. 
    Yaptığımız işlerde zarar ettiğimiz zamanlar da olabiliyor ama parolamız; ne olursa olsun parasını aldığımız bize güvenen paydaşımızı mutlu etmek, gözlerinin gülümsemesini sağlamaktır.



    Sitemizde komşumuz olan Barış Menderes ile çıktığımız yolda genç bir ekip kurarak onlarca site ve kendine münhasır villalara çeşitli çim uygulamaları yaptık. Bu uygulamaları yaparken göz zevkine hitap etmek için sürekli araştırmalar yaptık. Bizi yakından izleyen müteahit firmalar ve arkadaşlar, ortak paydada buluşacağımız bir çok bahçeyi bize çim uygulaması ve peyzajı için bıraktılar.
    Her geçen gün araştırmalarımızı derinleştirdik. Uygulama sonrası yıllık bakımları için teklifte bulunduk. Çünkü çim çocuk gibidir. Özellikle bu bölgede suyun aşırı kireçli ve çim kurdunun zaman zaman alanımıza uğradığı zamanlarda onları bertaraf etmek için doğru ve zamanında müdahele etmek çok önemlidir yoksa çim ömrü kısa olmakta...
    Herkes ile çalışmıyoruz. Biraz da hobi ile sanatı harmanlayıp güzel alanlar ortaya çıkarırken anlayışlı, doğasever ve kıymetbilenleri seçiyoruz çünkü herkes mutlu olmalı..."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum