O mesajları bilseydim, danışman yapmazdım

    Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren tweetleri ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atanmasına parti içinden de tepkiler geldi. Kılıçdaroğlu, "Mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" dedi.

    O mesajları bilseydim, danışman yapmazdım
    03 Eylül 2023 - 19:49 - Güncelleme: 03 Eylül 2023 - 19:57
    Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren tweetleri ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atanmasına CHP içinden ilk kez tepki geldi. Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer, Yaman’ın atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise tepkilere yanıt geldi: "Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım."

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Perinaz Mahpeyker Yaman’ı 26 Mayıs’ta danışman olarak atadığının açığa çıkmasının ardından CHP kanadından bir dizi açıklama yapılmış ancak tepki gösterilmemişti. İlk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaman’ın danışman olduğu iddiasını yalanlamıştı. Ancak Yaman’ın danışman olarak atandığı tarihte, atanmasına ilişkin yazıyı hesabından paylaştığı, yerel gazetelere açıklama yaptığı ortaya çıkmıştı. Son olarak Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir açıklama yapmış ve danışmanlığı yalanlamayarak, “4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir” demişti.

    İLK TEPKİ TAŞÇIER'DEN
    CHP içinden ilk tepki ise CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gamze Taşçıer’den geldi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsü olan Taşıer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Atatürk ve laiklik karşıtı bir ismin partide bulunmasının, aynı zamanda kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Taşçıer, açıklamasında şunları kaydetti: “TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu Atatürk’e ve onun en temel ilkesi laikliğe borçludur. Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!”

    CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de sosyal medya hesabından "Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim. Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız. Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız." paylaşımı yaptı. 

    KILIÇDAROĞLU: MESAJLARI BİLSEYDİM ATAMAZDIM
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perinaz Mahpeyker Yaman’ın genel başkan danışmanı olarak atanmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. halktv.com.tr yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "Sosyal medyada Atatürk’e ve size ağır ifadeler kullanan Perinaz Yaman’ı neden danışmanlığa atadınız?" şeklindeki soruya, "O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" dedi.
    "Bir arkadaşım tavsiye etti" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "'AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP’ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman’da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi" ifadeleriyle Perinaz Mahpeyker Yaman'ın danışmanlığa getirilmesi sürecini anlattı. .
    Kamudan gelen danışmanlar hariç, seçimden sonra bütün danışmanların görevinin bittiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi çok ağır, ölçüsüz eleştiriler yapıyorlar. Eleştirileri elbette saygıyla karşılıyorum. Ancak nezaket sınırlarını aşmaması lazım. Eğer seçimleri kazansaydık o zaman belki bizim politikamızı yere göğe sığdıramayacaklardı" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin muhafazakar kesimlere ulaşma çabasına yönelik eleştirilerin anımsatılması üzerine; "CHP’ye uzak toplum kesimlerine ulaşmak ve onları ikna etmek politikamız doğru bir politikaydı. Doğru olmasaydı yüzde 48 oy alamazdık. CHP’nin oyu yüzde 25 olduğuna göre demek ki bu politikanın olumlu katkısı olmuş" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum